Lounais-Häme

Urjala joustavoittaa kesätyötukea

Urjalan kunta tukee yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä, jotka työllistävät 14.5.–2.9. välisenä aikana 16–25-vuotiaita urjalalaisia nuoria.

Kunnan tuki on 300 euroa työllistämisjaksolta, jonka pituus on vähintään 120 tuntia 4–8 viikon aikana.

Kunnan tuki on 200 euroa työllistämisjaksolta, kun työjakson pituus on vähintään 60 tuntia 2–4 viikon aikana. Työpäivän on oltava aina vähintään nelituntinen.

Työllistetty ei saa olla yrittäjän perheenjäsen tai osakkaana yrityksessä.

Avustusta saa vain kerran samasta nuoresta vuoden aikana. Avustusta ei myönnetä nuoresta, joka on myös kunnalla kesätöissä. Avustusta voi saada saman nuoren työllistämiseen enintään kolmesti.

Urjalan kunta on aiempinakin vuosina tukenut nuorten kesätyöllistämistä. Viime vuonna kunta tuki 26 nuoren ja toissa vuonna 17 nuoren työllistämistä. Kunta on myös itse työllistänyt nuoria.

Urjala päätyi väljentämään työllistämistuen ehtoja, jotta kesätöitä saisi mahdollisimman moni nuori. Tukea voidaan jatkossa myöntää myös seurakunnalle ja valtiolle. Tuen ajanjakso on entistä joustavampi ja euromäärä riippuu työsuhteen pituudesta.

Kunta jatkaa kuntalisän maksamista yhdistyksille, jotka työllistävät urjalalaisen pitkäaikaistyöttömän työnhakijan palvelukseensa.

Kuntalisän suuruus on 170 euroa kuussa. Kuntalisää maksetaan kuitenkin enintään se summa, joka yhdistykselle aiheutuu työllistetystä sen saaman palkkatuen perusosan ja lisäosan jälkeen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti