Lounais-Häme Urjala

Urjala korottanee tuloveroprosenttia: Talousarviossa rajuja alijäämiä, joten myös säästöjä tarvitaan

Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala.

Urjalan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnan tuloveroprosentti nousee ensi vuonna 21,75 prosentista 22 prosenttiin.

Syynä tuloveroprosentin nostoon on se, että tämän vuoden talousarvio on yli miljoona euroa alijäämäinen. Myös vuoden 2019 talousarvio näyttää olevan puoli miljoonaa euroa alijäämäinen, vaikka tuloveroprosenttia nostettaisiinkin. Kunnan taseeseen syntyy siis reippaasti alijäämää, jonka vuoksi hallitus perää myös säästötoimia. Hallituksen kokouksessa linjattiin, että lisäsäästöjä pitää löytää vähintään 140 000 euron arvosta ensi vuodelle.

Urjalan kunnanhallitus ei kuitenkaan näe syytä korottaa kiinteistöveroprosentteja. Kiinteistöjen veroja korotettiin jo vuodelle 2018. Hallitus perustelee kiinteistöverojen ennallaan pitämistä sillä, että kiinteistöverojen korotuksilla olisi varsin pieni vaikutus verokertymään.

Urjalassa yleinen kiinteistövero on siis hallituksen esityksen mukaan ensi vuonnakin 1,2 prosenttia, vakituisen asunnon 0,6 prosenttia ja muun asuinrakennuksen 1,25 prosenttia.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic