Lounais-Häme Urjala

Urjala laittaa rahaa peliin ja lupaa rekrytointilisää lääkäreille

Urjalan terveysasemalla on neljä lääkärin virkaa, niistä kaksi saattaa jäädä kesäksi ilman työntekijää.
Urjalaan ei tahdo löytyä terveyskeskuslääkäreitä. Kunnanhallitus päätti maksaa Urjala-lisää. Kuva: Tapio Tuomela
Urjalaan ei tahdo löytyä terveyskeskuslääkäreitä. Kunnanhallitus päätti maksaa Urjala-lisää. Kuva: Tapio Tuomela

Urjalan kunta on valmis maksamaan lisää rahaa Urjalan terveysasemalle pestautuville lääkäreille.

Urjalan terveydenhuollon järjestävällä Akaan kaupungilla on jo pitkään ollut vaikeuksia palkata terveyskeskuslääkäreitä Urjalan terveysasemalle.

– Lääkärit eivät ole olleet halukkaita työskentelemään nimenomaan Urjalassa. Olemme kuulemma liian kaukana Tampereesta, kertoo kunnanjohtaja Hannu Maijala.

Kunnanhallitus pyytää, että Akaan kaupunki ottaa käyttöön erillisen rekrytointilisän tai Urjala-lisän palkatessaan lääkäreitä työskentelemään Urjalan terveysasemalle. Mikäli rekrytointilisä otetaan käyttöön, myös jo virassa oleville lääkäreille maksetaan lisärahaa.

Urjalan kunta maksaa kaikki tästä lisästä syntyvät ylimääräiset kustannukset.

– Summista emme ole vielä keskustelleet, Maijala lisää.

Urjalan terveysasemalla on neljä terveyskeskuslääkärin virkaa. Urjalan saamien tietojen mukaan kesään mennessä näistä viroista peräti kaksi olisi jäämässä ilman viranhaltijaa.

– Meidän kunnassa ikärakenne on sellainen, että vanhusväestöä on paljon. Siksi lääkäripalvelut tarvitaan omassa kunnassa lähellä. Urjalan asukkaista joka kolmas on täyttänyt 65 vuotta. Vanhemmissa ikäluokissa terveyspalveluiden kysyntä on keskimääräistä suurempaa.

Terveysaseman ja lääkärivastaanoton säilyminen lähipalveluna on saanut kuntalaisetkin liikkeelle. Lokakuussa 2019 Urjalan kunnalle jätettiin kuntalaisaloite, jossa 1 000 allekirjoittajaa toivoi lääkäripäivystyksen säilymistä edelleen omalla terveysasemalla.

Vaakakupissa painaa myös, että aiemmin Urjalassa vastaanottoa pitäneet kaksi yksityislääkäriä ovat kumpikin lopettaneet vastaanottotoiminnan.

Marraskuussa 2019 Urjala esitti Akaan kaupungille neljännen lääkärin viran perustamista Urjalan terveysasemalle, ja viran täyttämistä vakinaisesti.

Esityksen tarkoituksena oli inhimillistää Urjalassa työskentelevien lääkäreiden työmäärää, lisätä työtyytyväisyyttä ja varmistaa lääkärien pysyvyyttä. Esityksen tavoitteena oli myös lääkäripäivystyksen säilyttäminen Urjalan terveysasemalla. Yrityksistä huolimatta Akaan kaupunki ei ole kuitenkaan onnistunut täyttämään neljättä virkaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic