Lounais-Häme Urjala

Urjala muisti vauvojaan – Ella Viitasaari sai muistoksi Nuutajärvellä puhalletun juhlavuoden lasipallon

Urjalan vauvoja muistettiin juhlavuoden päätösjuhlassa. Kaikkiaan Urjalaan syntyi viime vuonna 35 vauvaa.
Ella ja Johanna Viitasaari ottivat kunnan huomionosoituksen riemulla vastaan. Ella on yksi viime syntyneistä 35 urjalalaisvauvasta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Seitsemän kuukauden ikäinen Ella Viitasaari osallistui torstaina Urjalan juhlavuoden huipentavaan juhlaan Urjalan yhtenäiskoululle.

150-vuotiaan kotikuntansa kunniaksi Ella otti juhlan luonteeseen kuuluvan rennon pönötysasennon. Tai oikeastaan asentoa ei tarvinnut erikseen hakea, pönötys kun syntyy vauvoilla luonnostaan.

Juhlavuoden kunniaksi Ellalle ja muille vuonna 2018 syntyneille urjalalaisille luovutettiin muistolahjaksi Nuutajärvellä puhallettu Urjala150-lasipallo. Ellan perheessä muistolahja otettiin arvostuksella vastaan.

– Tuntuu hienolta, että lapsi saa omalta kunnalta tällaisen muiston mukaansa. Upea juttu on se, että lasipallo on teetetty omassa kunnassa kiittelee Ellan äiti Johanna Viitasaari.

Urjala150-lasipallojen puhaltajina toimivat Alma Jantunen, Henni Eliala, Jonas Paajanen, Johanne Rantasalo ja Matti Vilppula.

Viitasaaren perhe muutti Urjalankylään kuusi vuotta sitten ja on viihtynyt kylällä hyvin.

Kunnassa on harrastusmahdollisuuksia, lastenneuvola ja isosisko Aavallekin löytyi perhepäivähoitopaikka melko helposti. Tosin viime ajat Aava on saanut olla hoidossa kotona äidin ja pikkusisko Ellan kanssa.

– Saimme kuntaan uuden hienon yhtenäiskoulunkin, jonne Aavakin todennäköisesti menee päiväkotiin muutaman vuoden päästä, Johanna Viitasaari kertoo.

Päiväkodissa ei lapsista pitäisi olla lähivuosina pulaa. Lastenneuvolan terveydenhoitaja Heidi Helenius kertoo, että neuvolalla on tällä hetkellä noin 330 lapsiasiakasta.

Urjalassa syntyi viime vuonna yhteensä 35 vauvaa, joista poikia on Heleniuksen mukaan yli 20.

– Parin viime vuoden aikana syntyvyys on ollut vaihteeksi hieman kasvusuunnassa. Viime vuonna syntyneistä pari lasta on muuttanut tällä välin pois, mutta vauvaikäisiä lapsia on kuitenkin muuttanut kuntaan vielä enemmän, Helenius iloitsee.

Torstaina järjestetty vauvojen juhla huipensi Urjalan juhlavuoden, jonka vietossa kunta pyrki huomioimaan kaikki kuntalaisten ikäryhmät. Juhlavuoden aikana järjestetyt tapahtumat keräsivät Urjalassa yli 4000 kävijää.

Juhlavuoden kunniaksi Urjala myös uusi oman markkinointi-ilmeensä. Juhlavuoden järjestelyistä vastannut elinkeinoasiamies Satu Sarin kertoo, että juhlavuoden tapahtumiin ja järjestelyihin oli varattu kunnassa 30 000 euron budjetti.

– Lisäksi Mannerheimin lastensuojeluliitto, seurakunta ja kyläyhdistykset osallistuivat aktiivisesti juhlavuoden järjestelyihin. Myös Pentinkulman päivillä Varstajaisissa juhlavuosi huomioitiin.

Sarinin mukaan juhlavuonna aloitettu työ Urjalan näkyvyyden kasvattamiseksi jatkuu seuraavina vuosina.

Sarinin mukaan tuloksiakin saatiin aikaiseksi. Esimerkiksi kunnan Facebook-sivujen kävijöiden ja seuraajien määrä kasvoi Sarinin mukaan yli 20 prosentilla.

Juhlavuoden kantava teema oli epämuodollisuus ja rentous. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat