Lounais-Häme Urjala

Urjala mukana lisäämässä kilpailukykyä – Uudenlainen yhteistyöverkosto käynnistyy EU-rahalla

Verkosto lisää muun muassa yritysten tietoutta piirisuunnittelun mahdollisuuksista.
Urjala osallistuu kilpailukykyä lisäävään verkostoon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Urjalasta on puuttunut vammaisneuvosto, jolla on on aluehallintoviraston mukaan merkityksellinen tehtävä toimia heikko-osaisempien osallistumis- ja vaikuttamiskanavana,

Urjala on mukana Pirkanmaalla käynnistyvässä kilpailukykyä lisäävässä verkostossa. Uudenlainen Soc Hub Tampere -yhteistyöverkosto synnytetään Pirkanmaalla EU-rahalla. Verkosto lisää muun muassa yritysten tietoutta piirisuunnittelun mahdollisuuksista. Järjestelmäpiirejä käytetään 5G-, AI-, kuvantamis- ja tietoturvasovelluksille esimerkiksi teollisuudessa, liikenteessä ja älykkäissä kaupungeissa.

Räätälöityjä piirejä tarvitaan autoissa, koneissa ja IoT-laitteissa reunalaskentaa ja nopeaa tiedonsiirtoa varten ja datakeskuksissa vähentämään erityisesti tekoälysovellusten energiankulutusta.

Vuoden 2023 elokuun loppuun kestävässä hankkeessa käydään läpi kaikki järjestelmäpiirin suunnitteluvaiheet, ja niihin voi osallistua matalan kynnyksen työpajoissa ja tutoriaaleissa.

Urjalan lisäksi hankkeen kohdealueena ovat Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Orivesi, Kangasala, Hämeenkyrö, Lempäälä, Pälkäne, Vesilahti, Akaa ja Valkeakoski.

Hanke tukee maakuntaohjelman Välkky-kokonaisuuden tavoitteita. Se edistää maakunnan osaamisalueiden ja tutkimus- ja innovaatiotoiminnan profilointia ja erikoistumista sekä kehittää organisaatio- ja toimialarajat ylittävää yhteistyökulttuuria ja toimintamalleja. Hanke tukee Pirkanmaan älykkään erikoistumisen sisältökärkiä.

Maakuntahallitus suuntasi Tampereen korkeakoulusäätiön Soc Hub Tampere -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena 238 511 euroa. Hanketta varaudutaan rahoittamaan myös vuosina 2022–2023.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic