Lounais-Häme Urjala

Urjala pohtii tukea jäähalliyhtiölle

Urjalan Jäähalli oy toivoi 20 000 euroa vuodessa.
Urjalan jäähalli on toiminut jo 20 vuotta. Kuva: Tapio Tuomela
Urjalan jäähalli on toiminut jo 20 vuotta. Kuva: Tapio Tuomela

Urjalan Jäähalli oy on toivonut kunnalta jatkossa 20 000 euron vuosittaista tukea kustannusten jatkuvasti noustessa. Urjalan kunnanhallitus jätti asian pöydälle ja palaa asiaan myöhemmin. Kunnanjohtajan päätösehdotuksena oli, että kunnanhallitus myöntäisi jäähalliyhtiölle vuosittaista liikuntapaikkatukea 12 000 euroa vuosina 2020 ja 2021.

Urjalan kunnanhallitus myönsi jäähalliyhtiölle vuosittaista liikuntapaikkatukea tätä ennen 10 000 euroa vuosina 2018 ja 2019. Kunnan tuki oli käytettävä yhtiön taloustilanteen vakauttamiseksi sekä lasten ja nuorten jäävuorojen hintoihin.

Tuen saannin ehtona oli tuolloin yhtiön talousarvion, toimintasuunnitelman ja tilinpäätöstietojen toimittaminen kunnanhallituksen tietoon.

Urjalan jäähalli on rakennettu vuonna 2000. Kunta ei omista lainkaan yhtiön osakkeita eikä ole maksanut toiminnasta säännöllistä tukea. Jäähalliyhtiön hallitus pitää epäreilua, että muiden kuin jääurheilulajien harrastajat pääsevät käyttämään verovaroin ylläpidettyjä suorituspaikkoja ja välineitä.

Uusimpana investointina halliyhtiö hankki kesän aikana uuden jäänhoitokoneen.

Urjalan kunta on ostanut markkinahinnalla hallista jäävuoroja varhaiskasvatusten, koululaisten ja liikuntatoimen käyttöön. Kunta vuokrasi hallitontin yhtiölle muodollisella vuokrasopimuksella. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic