Lounais-Häme Urjala

Urjala pyytää tarjouksia leirikeskuksestaan – Myynnissä yli 200-neliöinen päärakennus, mökkejä ja metsää

Linnavuoren leirikeskus oli aiemmin myynnissä välittäjän kautta, nyt seurakunta pyytää tarjouksia suoraan.
Urjala kauppaa kerralla pakettia, johon kuuluvat leirikeskuksen päärakennus, mökkejä, varastorakennuksia, sauna sekä metsää. Kuva: Tapio Tuomela
Urjala kauppaa kerralla pakettia, johon kuuluvat leirikeskuksen päärakennus, mökkejä, varastorakennuksia, sauna sekä metsää. Kuva: Tapio Tuomela

Urjalan seurakunta pyytää tarjouksia Nuutajärven etelärannalla sijaitsevasta Linnavuoren leirikeskuksesta.

Tarjoukset tulee jättää maanantaihin 9.9. kello 15:een mennessä kirjallisesti Urjalan seurakunnalle.

Kauppaan kuuluvat leirikeskuksen huoneistoalaltaan 206-neliöinen päärakennus, viisi 20-neliöistä kesämajoitukseen tarkoitettua mökkiä, kaksi varastorakennusta sekä vuonna 1980 rakennettu saunarakennus.

Seurakunta luopui Linnavuoren leirikeskuksen käytöstä vuonna 2016, koska alue kaipasi investointeja, joihin seurakunnassa ei haluttu lähteä.

– Kiireellisimmät investoinnit olisivat majoitusmökit sekä päärakennuksen keittiö, joka toimii varmasti esimerkiksi mökki- mutta ei leirikäytössä, kun kuormitus olisi suurempaa, Urjalan seurakunnan kirkkoherra Timo Kumpunen sanoo.

Kumpusen mukaan jos rakennuksen haluaa mökkikäyttöön, investoinnit eivät todennäköisesti olisi kovin suuret.

Kumpunen kertoo, että leiriläiset antoivat palautetta mökeistä, että niiden ilmanvaihtoon kaivattaisiin parannuksia.

– Päärakennuksen tilat ovat rippileirikäyttöön liian pienet, kun majoitustiloja on vain noin 20 hengelle. Valitettava tosiasia on myös se, että seurakunnalle on halvempaa ostaa palvelut ulkopuolelta kuin järjestää leiri itse.

Leirikeskusalue on kooltaan 1,22 hehtaaria, mutta seurakunta myy kerralla yhteensä 12,6 hehtaarin aluetta, joka on suurimmaksi osaksi metsää.

Alueella on myös runsaasti käyttämätöntä rakennusoikeutta, ja ranta-asemakaava-alue käsittää kolme erillistä, omarantaista rantatonttia, joiden pinta-alat ovat 0,25–0,28 hehtaaria. Näille tonteille saa kullekin rakentaa loma-asunnon, saunan ja talousrakennuksen sekä autokatoksen. Tontit ovat lohkomatta, eikä niille ole tietä.

Alueelle sijoittuu myös 1,1 hehtaaria Linnavuoren muinaismuistoaluetta.

Urjalan seurakunta kauppasi Linnavuoren leirikeskusta vuosina 2017–2018 kiinteistönvälittäjän kautta. Tuolloin tarjouksia tuli joitakin.

Seurakunnan kirkkoneuvosto käsitteli saatua tarjousta viime vuoden marraskuussa pidetyssä kokouksessa, mutta ei hyväksynyt sitä. Samalla kirkkoneuvosto irtisanoi välityssopimuksen, eikä ostotarjouksesta neuvoteltu pidemmälle.

Kirkkoneuvosto vaihtui tämän vuoden alussa.

– Emme alkuvuoden aikana aktiivisesti myyneet leirikeskusta, mutta välittäjälle oli unohtunut ilmoitus keskuksesta esille nettiin, ja keskuksesta tuli tarjouksia. Siksi päätimme nyt pyytää tarjouksia itse, Kumpunen sanoo.

Kirkkoneuvosto käsittelee mahdolliset tarjoukset kokouksessaan 25.9. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

7.4.2020

Uusimmat