Lounais-Häme Urjala

Urjala soi harpun ympärillä – Kamarimusiikkifestivaali ensi viikonloppuna

Harpisti, kuvataiteilija Laura Hynninen.
Harpisti, kuvataiteilija Laura Hynninen.

Kuudetta Urjala Soikoon! -kamarimusiikkifestivaalia vietetään 2.–3.11.2019. Festivaalin taiteellinen johtaja Teemu Kupiainen on rakentanut tämänvuotisen ohjelmiston lempisoittimensa harpun ympärille. Harpisti Laura Hynnisen lisäksi upeaa kokonaisuutta ovat toteuttamassa RSO:n soolohuilisti Kaisa Kortelainen ja 19-vuotias tähtiviulisti Otto Antikainen. Ohjelmisto ulottuu Beethovenista muun muassa Debussyn, Brittenin ja Piazzollan kautta Kupiaisen ja Hynnisen omiin sävellyksiin.

Nuutajärven lasikylän Trubamolli-illassa kitaristi, säveltäjä Jarmo Saari kertoo harpun, alttoviulun ja lauluyhtye lillin tukemana pienen ihmisen tarinoita rakkaudesta, luopumisesta, mieheksi kasvamisesta ja vanhemmuudesta huumoria ja terävää itseironiaa unohtamatta. Lauluyhtye lilli on kirsikkana kakun päällä myös sunnuntain brunssilla.

Jousisoittimet ovat maailman ekologisimpia työkaluja: vuosisatoja päivittäisessä käytössä. Kestävän kehityksen teema ulottuu konserttien lisäksi Laura Hynnisen Syitä laulaa -näyttelyyn, jossa on esillä kierrätysmateriaaleista ja sekatekniikalla toteutettuja musiikkiaiheisia tai -vaikutteisia teoksia. Töissä on käytetty muun muassa Nuutajärven lasikylän roskalavalta löydettyä lasijätettä.

Näyttely kumpuaa kauneudesta, jota sisältyy myös elämän synkkiin puoliin. Vastakohdat eivät sulje toisiaan pois; suru ja lohtu, vakavuus ja leikillisyys voivat olla samanaikaisesti läsnä. Näyttelyyn voi tutustua 20.10.–9.11. Nuutajärven lasikylän Red Brick Galleryssa Kahvila + keittiö Sylvin aukioloaikoina.

Maankuuluista Urjala Soikoon! -herkuista vastaavat tänäkin vuonna chef Markus Aremo ja Kahvila + keittiö Sylvin Anu Penttinen.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic