Lounais-Häme Urjala

Urjala Soikoon! niin että lasi helisee

Kokoaan suurempi kamarimusiikkifestivaali laajenee Nuutajärven lasikylään.
Urjala Soikoon! -kamarimusiikkifestivaali järjestetään nyt viidennen kerran. Kuva on toissa vuodelta.

Pyhäinpäiväviikonloppuna 2.–4.11. järjestettävä viides Urjala Soikoon! -kamarimusiikkifestivaali tekee uuden aluevaltauksen.

Sunnuntaipäiväksi siirrytään Nuutajärvelle 225-vuotiaan lasikylän ytimeen. Sunnuntain ohjelma etenee ilma-akrobatiasta musiikillisen brunssin kautta taidenäyttelyn avauskonserttiin. Välillä tankataan hiilihydraatteja Markus Aremon kakkubuffetista, ja päätöskonsertin Beethoven kajahtaa Vanhan pajan salissa. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua myös lasikylän pajoihin ja liikkeisiin.

Perjantai-iltana ja lauantaina viihdytään tuttuun tapaan Urjalan keskustassa, ensin tunnelmallisessa säätiötalossa ja sitten kirkossa. Molemmat tunnetaan erinomaisesta akustiikastaan, jonka pohjalle koko festivaali alun perin rakentui.

Perjantaina korvat ja sydämen avaavat Mozart, Shostakovitsh ja Messiaen sekä Georg Benjamin teoksellaan Viola, viola, joka on soittajille niin vaativa, että kantaesityksessä tarvittiin kapellimestari. Urjalassa haasteeseen tarttuvat alttoviulistit Hanna Hohti ja Teemu Kupiainen, joista jälkimmäinen toimii myös tapahtuman taiteellisena johtajana.

Lauantain lounaskonsertissa vuorottelevat musiikki ja Markus Aremon valmistamat herkut.

Pyhäinpäivän iltaa juhlistaa noin 45 nuorta ääntä, kun Sibelius-lukion kamarikuoro konsertoi Urjalan kirkossa Reijo Aittakummun johdolla. Ohjelmassa on Piae Cantiones -lauluja, suomalaisia klassikoita, Ultra Bra -ripaus sekä hyppysellinen joulutunnelmaa.

Koska Urjala Soikoon! haluaa hivellä kaikkia aisteja, Nuutajärven lasikylän Red Brick Galleryssa avataan sunnuntaina 4.11. taidemaalari Bridget Allairen näyttely. Amerikkalaissyntyinen Allaire asuu ja työskentelee Suomessa ja soittaa fagottia Tapiola Sinfoniettassa. Avauskonsertissa kuullaan Dvořakia ja Mozartia.

Koko ohjelma ja taiteilijaesittelyt löytyvät osoitteesta urjalasoikoon.fi.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic