Lounais-Häme

Urjala Soikoon! täytti järjestäjien odotukset

Slaavilaiseen romantiikkaan ja makuelämyksiin tänä vuonna paneutunut musiikkifestivaali Urjala Soikoon! täytti kaikki tuotantokoordinaattori Laura Jänisniemen odotukset ja jopa ylitti ne. Myös yleisöltä saatu palaute kolmipäiväisestä tapahtumasta oli Jänisniemen mukaan todella hienoa.

Yleisöä tapahtumassa kävi Jänisniemen arvion mukaan 550-600. Erityisesti häntä lämmitti sunnuntaina Urjalan kirkkoon saapunut noin satapäinen yleisö.

-Aiempina vuosina kirkossa on ollut vähemmän yleisöä. Esiintyjillehän suurilukuisempi yleisö on aina mukavampaa, Jänisniemi sanoo.

Hänen mukaansa kuuden sellistin muodostama Total Cello Ensemble ja sopraano Mari Palo olivat sellainen vetonaula, joka sai yleisön liikkeelle sunnuntainakin.

-Viimeistään lauantai-iltana yleisö näki sellistien tason ja konsertti saikin suuren suosion. Klassinen musiikki voi olla joskus vieroksuttavaa, mutta tämä esiintyminen sisälsi huumoria ja oli helposti lähestyttävä.

Slaavilaisen teeman mukaan oli valittu myös nautintoa lisänneet Markus Aremon valmistamat herkut, joita Jänisniemen mukaan olisi mennyt enemmänkin.

-Olemme yrittäneet pitää hinnat kuluttajaystävällisinä ja siksi resurssit ovat rajalliset, Pentinkulman päivien toiminnanjohtaja kertoo kolmihenkisen tiimin puolesta.

Vieraita tapahtumassa kävi Tamperetta, Hämeenlinnaa ja Turkua myöden sekä runsaasti Urjalassa mökkeileviä pääkaupunkiseutulaisia. Jänisniemi uskaltaa luvata, että kolmatta kertaa järjestetty tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna.

Kirkkokonsertin tuotto kulujen jälkeen luovutetaan Kirkon ulkomaanavun kautta Naisten Pankille. Jänisniemen mukaan jaettavaa jää, sillä konsertti pääsee omilleen noin 100 hengen yleisöllä. Koko tapahtumasta järjestävät yrittävät saada kulut peittoon. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti