Lounais-Häme Urjala

Urjala tukee yhdistyksiä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä nuorten palkkaamisessa kesätöihin

Palkkatukea on tarjolla 13–29-vuotiaiden nuorten työllistämiseen.
Urjalan kunta palkkaa myös itse kesätyöntekijöitä. Hallintokunnat voivat itse päättää, montako ja minkä ikäisiä työntekijöitä ne tarvitsevat. Kuva: Lassi Puhtimäki
Urjalan kunta palkkaa myös itse kesätyöntekijöitä. Hallintokunnat voivat itse päättää, montako ja minkä ikäisiä työntekijöitä ne tarvitsevat. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urjalan kunta tukee yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä, jotka työllistävät 11.5.–4.9. välisenä aikana 13–29-vuotiaita nuoria. Kevyttä työtä voi tehdä 13-vuotias, joka täyttää saman kalenterivuoden aikana 14.

Kunta maksaa tukea 300 euroa työllistämisjaksolta, kun jakso on vähintään 120 tuntia 4–8 viikon aikana. Työpäivän on oltava vähintään neljä tuntia.

Jos työjakson pituus on vähemmän mutta kuitenkin 60 tuntia 2–4 viikon aikana ja työpäivän pituus on vähintään neljä tuntia, maksetaan tukea 200 euroa työllistämisjaksolta.

Työllistetty ei saa olla yrittäjän perheenjäsen tai osakkaana yrityksessä. Avustusta saa vain kerran samasta nuoresta vuoden aikana.

Avustusta ei myöskään myönnetä nuoresta, joka on vuoden aikana kunnalla kesätöissä.

Avustusta voidaan myöntää saman nuoren työllistämiseen enintään kolme kertaa.

Urjalan kunnan omissa kesätyöllistämisen suosituksissa 13–17-vuotiaiden nuorten palkaksi määritellään 7,5 euroa/tunti ja 18–28-vuotiaiden palkaksi 8,5 euroa/tunti.

Kunnanhallituksen hyväksymissä ja sivistyspalvelukeskuksen laatimissa suosituksissa todetaan lisäksi, että hallintokunnat voivat viedä rekrytointiprosessin läpi itse ja määrittää esimerkiksi kuinka monta ja minkä ikäisiä työntekijöitä ne tarvitsevat. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic