Lounais-Häme

Urjalaan sähköisiä kokouksia

Urjalan kunnanhallitus on siirtynyt sähköiseen kokouskäytäntöön. Varsinaisille jäsenille ja valtuuston puheenjohtajistolle on hankittu tablet-laitteet ja nettiliittymät sähköisen portaalin käyttöä varten. Varajäsenet saavat yhä esityslistat paperiversioina.

Urjala edistää sähköistä kokouskäytäntöä. Kunnanhallitus ohjeistaa tekniselle lautakunnalle sekä perusturva-, sivistys- ja rakennuslautakunnalle, että lautakunnat tekevät itse päätöksen siirtymisestään sähköiseen kokouskäytäntöön.

Kunta ei kuitenkaan hanki lautakuntien jäsenille omia laitteita kokousten vähäisen vuotuisen määrän vuoksi. Oman päätelaitteen käytöstä voidaan kokouspalkkioiden maksamisen yhteydessä maksaa korvausta jäsenelle tai varajäsenelle 10 euroa kokoukselta.

Kirjallinen esityslista toimitetaan edelleen tarvittaessa jatkossa niille lautakunnan jäsenille, jotka eivät halua siirtyä digiaikaan. Kunnanhallitus päätti myös, että tätä ohjeistusta sovelletaan jatkossa kunnanhallituksen varajäseniin.

Kunnanhallitus esittää lisäksi valtuustolle, että valtuusto siirtyy sähköiseen kokouskäytäntöön ohjeistuksen linjauksia soveltaen. Tämä tarkoittaa sitä, että rivivaltuutetut eivät saa kunnalta laitetta vaan voivat halutessaan käyttää omaa laitetta. Kun kunnanhallituksen jäsenillä ja valtuuston puheenjohtajistolla on kunnan tabletit, on kymmenellä valtuutetulla 23:sta jo laite käytössä.

-Epävirallisilla kyselyillä on selvitetty, ettei ole montaa valtuutettua, joilla ei olisi jotain laitetta jo olemassa. Edelleenhän on mahdollista saada paperinen versio, siksi kenenkään ei tarvitse itse itselleen laitetta hankkia, jos ei halua, sanoo Urjalan hallinto- ja talousjohtaja Terhi Källi.

Urjalan kunnanhallitus kokoontui viime vuonna 19 kertaa ja tälle vuodelle on suunniteltu 15 kokousta, joten laitteen hankinta kunnanhallituksen kokouksiin osallistuville on kunnan kannalta tarkoituksenmukaista. Tabletin ja siihen hankitun liittymän kustannus on 28,40 euroa henkilöltä kuukaudessa.

Kunta säästää puolestaan työtunteja ja kuluja, kun paperiversioiden monistaminen, kuorittaminen ja postittaminen hiipuvat. Lisäksi liisattuja kopiokoneita voidaan jatkossa vähentää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti