Lounais-Häme

Urjalalainen Sanna Joutsela nosti ennätyksellään SM-kultaa

Kaikki yhdeksän kisanostoa onnistuivat SM-lavalla.
Urjalalainen Sanna Joutsela oli kultakunnossa SM-kisoissa.

Urjalalainen Sanna Joutsela voitti kultaa klassisen voimanoston masters-sarjojen SM-kisoissa Pornaisissa.

Lopen Voima ja Kunto teamia edustava Joutsela otti Suomen mestaruuden N40-sarjan alle 72 kilon painoluokassa. Joutsela kokosi sarjaan yhteistuloksen 377,5 kiloa.

Kultatulos koostui 130 kilon jalkakyykystä, 87,5 kilon penkkipunnerruksesta ja 160 kilon maastanostosta. Kovakuntoinen Joutsela paransi kyykyssä entistä ennätystään viisi kiloa, penkissä kaksi ja puoli kiloa ja mavessa viisi kiloa. Yhteistulos parani muhkeat 15 kiloa.

– En voi olla muuta kuin tyytyväinen siihen, miten treeni on tuottanut tulosta. Päivä meni paremmin kuin hyvin. Yhtään nostoa ei hylätty, sillä kaikki yhdeksän kisanostoa hyväksyttiin. Nyt kaikki meni nappiin, Joutsela kertoo.

Alle 72 kilon painoluokassa hopealle sijoittui Helsingin Poliisi-Voimailijoiden Pauliina Suomela yhteistuloksella 342,5 kiloa. Pajarin Puntin Minna Räisänen oli pronssilla 330 kilon yhteistuloksella.

Jani Setälän huoltama Joutsela oli Wilks-pisteillä mitattuna kisojen kolmanneksi paras naisnostaja. Edelle kiilasivat vain alle 63-kiloiset voittanut Katri Backman ja alle 52-kiloisten ykkönen Tiina Marjusaari.

Tammelan Ryskeestä oli klassisen voimanoston masters-kisoissa kaksi nostajaa. Joni-Pekka Nylund sijoittui neljänneksi M40-sarjan alle 105 kilon painoluokassa ja Olli Skogberg viidenneksi M50-sarjan alle 105 kilon painoluokassa.

Nylund kokosi Pornaisissa 635 kilon yhteistuloksen. Hän kyykkäsi 220 kiloa, punnersi 142,5 kiloa ja veti maasta 272,5 kiloa. SM-kultaa voitti Keuruu Power Unionin Petri Leppäkangas, joka teki yhteistuloksen 747,5 kiloa. Sarjaan osallistui 12 nostajaa.

Skogberg nosti sarjassaan 520 kilon yhteistuloksen. Hän kyykkäsi 170 kiloa, punnersi penkistä 150 kiloa ja veti maasta 200 kiloa. Sarjan voitti yhteistuloksen 620 kiloa kasannut Jarmo Putkonen Kesälahden Urheilijoista.

Vuonna 1959 syntynyt Skogberg oli sarjan vanhin nostaja.

Pornaisten SM-kisat olivat Suomen Voimanostoliiton alaiset. Klassisessa voimanostossa nostetaan ilman tukea antavia varusteita. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat