Lounais-Häme Urjala

Urjalalle yli 600 000 euron lisäpotti peruspalvelujen valtionosuutta – Paikkaa hyvin lastensuojelumenojen aiheuttamaa yllätystä

Peruspalveluihin on kohdistunut suurimpana yllätyksenä noin 500 000 euron ylimääräinen kulu lastensuojelumenoihin.
Urjalan kunnan peruspalvelujen valtionosuuspotti kasvaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Urjalan kunnan peruspalvelujen valtionosuuspotti kasvaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urjalan kunta saa tänä vuonna peruspalvelujen valtionosuutta odotettua enemmän. Kunta saa valtionosuuksia lisää 614 351 euroa.

Kunnanhallitus merkitsi valtiovarainministeriön muutospäätöksen valtionosuudesta tietoonsa saatetuksi.

Urjalan kunnan hallinto- ja talousjohtaja Terhi Källi toteaa, että kunnalle tuleva yli 600 000 euron peruspalvelujen valtionosuuden lisäys on hyvä summa. Sillä voidaan paikata peruspalvelujen puolen taloutta, johon on tänä vuonna kohdistunut suurimpana yllätyksenä noin 500 000 euron ylimääräinen kulu lastensuojelumenoihin.

– Perusterveydenhuollon puolella kunta on saanut aikaan säästöjä, ja erikoissairaanhoidossa on käytännössä pysytty budjetissa, Källi sanoo.

Muutospäätös johtuu 1.8.2020 voimaan tulleesta lakimuutoksesta, joka lisää kuntien peruspalvelujen valtionosuuksia.

Yksi muutoksista koskee kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmän toteuttamista. Muutoksia aiheutuu myös iäkkäiden henkilöiden tehostetun palveluasumisen ja pitkäaikaisen laitoshoidon uudesta henkilöstömitoituksesta vuonna 2020 aiheutuvien kustannusten korvaamisesta kunnille.

Valtionosuutta lisätään myös muun muassa koronavirusepidemiasta aiheutuvien taloudellisten vaikutusten johdosta ja työttömyysetuuden sovittelun suojaosan väliaikaisen korottamisen takia.

Muutokset huomioidaan peruspalvelujen valtionosuuksien maksatuksissa elo- ja syyskuusta 2020 lähtien. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic