Lounais-Häme Urjala

Urjalan alkuvuosi sujunut talousarvion mukaisesti – Koronan vaikutukset näkyvät vasta huhtikuussa

Tässä vaiheessa vuotta kulut ovat pysyneet talousarviossa.
Urjalan kunnalle on kertynyt verotuloja vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 4 miljoonaa euroa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Urjalan kunnalle on kertynyt verotuloja vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 4 miljoonaa euroa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urjalan kunnan alkuvuosi on sujunut talousarvion mukaisesti. Tämä ilmenee 31.3. päättyvästä kunnan talouden neljännesvuosiraportista, jonka Urjalan kunnanhallitus merkitsi tiedoksi. Koronaepidemian taloudellisten vaikutusten ennakoidaan näkyvän vasta huhtikuun toteumassa.

Kokonaistulos ensimmäiseltä kolmelta kuukaudelta on 370 000 euron poistojen jälkeen 600 000 euroa.

Toimintatuottoja ensimmäisellä vuosineljänneksellä on kertynyt 1,4 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan niitä oli 0,8 miljoonaa. Toteumaprosentti on 27,8.

Toimintakuluja kertyi noin 8,2 miljoonaa euroa, joka on 23,3 prosenttia koko vuodelle budjetoidusta eli tässä vaiheessa vuotta kulut ovat pysyneet talousarviossa. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna kulut ovat kasvaneet 400 000 eurolla eli noin 5 prosenttia.

Erikoissairaanhoidon palveluiden toteuma vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli 1,7 miljoonaa euroa toteumaprosentin ollessa 25,5. Viime vuonna vastaavana aikana toteuma oli samaa tasoa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin laskutuskäytäntö muuttui vuoden alusta todelliseen käyttöön perustuvaksi, joten tilanne on aiempaa reaaliaikaisemmin seurattavissa.

Toimintakate oli miinuksella 6,7 miljoonaa euroa eli noin 180 000 parempi kuin vuotta aiemmin.

Verotuloja ensimmäisellä neljänneksellä on kertynyt 4 miljoonaa euroa. Prosentuaalisesti määrä on 24,8 eli lähes budjetin tasolla. Talousarviovaiheessa koko vuoden verokertymäennuste on 16 188 000 euroa.

Vuosikate on ensimmäisen vuosineljänneksen osalta noin 970 000 euroa, kun se vuosi sitten vastaavana ajankohtana oli noin 560 000 euroa.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic