Lounais-Häme Urjala

Urjalan Aseman koulun laajentamisesta luopumista harkitaan, nykykiinteistö tulisi saneerata

Kuntokartoitus on tehty kolmisen vuotta sitten, ja ajanmukaistettavaa riittää.
Vuonna 1958 valmistunut koulurakennus peruskorjattiin viimeksi 1998. Kuva: Tapio Tuomela
Vuonna 1958 valmistunut koulurakennus peruskorjattiin viimeksi 1998. Kuva: Tapio Tuomela

Urjalan Aseman koulu jäänee laajentamatta Urjalassa. Aseman koulun oppilasennuste tuleville lukuvuosille on laskeva ja nykyiset tilat ovat sivistyslautakunnan mukaan koulun tarpeisiin riittävät.

Sivistyslautakunta esittää tekniselle lautakunnalle, kunnanhallitukselle ja valtuustolle, että Aseman koulun aiemmista laajennussuunnitelmista luovutaan.

Koulurakennuksen kunnostukset ovat siirtyneet eteenpäin ja odottaneet päätöstä mahdollisesta laajentamisesta.

Kiinteistön osittaisesta peruskorjauksesta on kulunut jo yli 20 vuotta.

– Mitään hälyttävää kiinteistön kunnossa ei ole. Nyt olisi tehtävä suunnitelma mitä korjataan ja missä vaiheessa. Kiinteistöistä on pidettävä huolta, kertoo sivistystoimenjohtaja Juha Salo.

Ajanmukaistettavaa riittää

Tekninen johtaja Kimmo Virta sanoo, että monet kunnostustyöt ja ajanmukaistamiset ovat jääneet, koska on odotettu laajennuksen rakentamista.

– Kuntokartoitus on tehty kolmisen vuotta sitten, ja ajanmukaistettavaa riittää aina alhaalta ylöspäin. Esimerkiksi putkiston sukitus ja automaatiojärjestelmien tuominen rakennuksen ovat odottaneet, hän toteaa.

Vuonna 1958 valmistunut rakennus peruskorjattiin viimeksi 1998.

Rivitaloasuntoja käyttöön

Koulun luokkatilat ovat sivistyslautakunnan mukaan nykymitoitusta isompia. Ne mahdollistavat koululla yhdysluokkaopetuksen uudelleen aloittamisen, jos Urjala näin päättää.

Koulu on aiemmin kärsinyt tilaongelmista. Akuuteimmat tilaongelmat ratkaistiin ottamalla vuonna 2019 kiinteistöllä olevasta rivitalosta yksi asunto esiopetustilaksi. Tämä vapautti tilaa aiemmin koulun tiloissa toimineelta esiopetusryhmältä koulun omaan käyttöön.

Rivitalosta on otettu myöhemmin toinenkin asunto sivistyspalvelukeskuksen tilaksi päiväkotiryhmälle.

Toiveena vertailu

Sivistyslautakunta antoi sivistysjohtajalle tehtäväksi pohjatöitä talouden tasapainottamiseen. Salon tulee vertailla esimerkiksi koulujen ryhmäkokoja ja henkilöstön määrää muihin kuntiin sekä selvittää koulujen henkilöstö eläköitymisen aikatauluja.

Selvitystä odotetaan seuraavassa kokouksessa eli 8. lokakuuta mennessä. FL

Lue myös: Ekaluokkalaiset suuntasivat koulutielle Urjalassa, 7-vuotias Nestori Virtanen: ”Kivalta tuntuu, vähän jännittikin” (FL 12.8.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic