Lounais-Häme Forssa, Urjala

Urjalan ja Forssan välinen bussiliikenne kariutui koronaan – Kuntien välillä ei enää suoraa joukkoliikennettä

Epidemia aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteeseen.
Valkeakosken Liikenteen bussiliikenne Urjalan ja Forssan välillä kariutui koronaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Valkeakosken Liikenteen bussiliikenne Urjalan ja Forssan välillä kariutui koronaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Joukkoliikenteessä tapahtuu muutoksia laajentuneen koronavirusepidemian ja sitä seuranneen oppilaitosten sulkemisten vuoksi. Esimerkiksi Valkeakosken Liikenteen ajamat bussivuorot Urjalan ja Forssan välillä päättyvät.

Uudenmaan ELY-keskus tiedottaa, että sen järjestämä joukkoliikenne pyritään liikennöimään mahdollisimman normaalisti koronavirustilanteesta huolimatta. Etusijalla on kuitenkin asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus, minkä vuoksi nopeatkin muutokset liikenteessä ovat mahdollisia.

Ajantasaiset vuorojen ajamiset kannattaa tarkistaa suoraan liikenteenharjoittajalta tai matkahuollon aikatauluhausta.

ELY:n sopimusliikenteen vuoroista jää Forssan seudulla ajamatta maanantaista 23.3. alkaen seuraavat Valkeakosken Liikenteen vuorot: ma-pe 6:45 Urjala–Suonpää–Forssa, ma-pe 7:40 Forssa–Urjala, ma-pe 14:15 Forssa–Urjala, ma-pe 15:25 Urjala–Forssa ammatti-instituutti ja ma-pe 16:05 Forssa ammatti-instituutti – Urjala.

Vuorojen poistuminen tietää käytännössä suoran Urjalan ja Forssan väliseen bussiliikenteeseen päättymistä ainakin toistaiseksi.

Kyseisiä vuoroja ovat voineet käyttää ammattikoululaisten ohella mm. työmatkalaiset. Urjalan kunta on tukenut kuntalaistensa joukkoliikenteen käyttöä palveluseteliä kesästä 2017 saakka. Palvelusetelikäytäntö jatkuu Urjalassa tällä tietoa vuoden 2020 loppuun.

Palvelusetelillä joukkoliikenteen käyttäjä maksaa sarjalipputuotteesta merkittävästi halvemman hinnan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic