Lounais-Häme

Urjalan jäähalli menossa remonttiin

Kaksi vuotta sitten voimaan tullut hallilaki velvoittaa hallin omistajan suorittamaan arvioinnin kiinteistön turvallisuudesta. Vakavia turvallisuuspuutteita on havaittu lähes 400 hallissa, joista iso osa on harrastuskäytössä.
Yksi näistä halleista on yksityisomistuksessa oleva Urjalan jäähalli, joka on rakennettu vuonna 1999. Hallin toiminnasta ja markkinoinnista vastaava Timo Luukkonen kertoo, että jäähalli rakennettiin sen aikaisia mitoituksia ja lupavaatimuksia vastaavaksi. 
– Lumikuormaa sallittiin 180 kiloa neliömetriä kohden. Nyt siihen on lisätty tuulen vaikutus, mikä on aiheuttanut sen, että vanhat rakennelmat ovat liian ohuita, Luukkonen taustoittaa ja huomauttaa samalla, että vajaan 20 vuoden aikana kaksi kertaa on jouduttu pudottamaan lunta jäähallin katolta.
Luukkosta ihmetyttää tapa, jolla Urjalan jäähallin kuntotarkastus tehtiin.
– Joku tarkastaja jostain firmasta kuvasi kahden tunnin ajan kohteita, mutta hänellä ei ollut edes mahdollisuutta tutustua yläpohjan rakenteisiin. Laskua sieltä kyllä tuli lähes 5000 euron edestä, mikä tuntuu niukasti toimeentulevan yhtiön taloudessa.
Luukkonen vakuuttaa silti, että remontti tehdään turvallisuusvaatimusten mukaisesti ja Urjalan jäähallissa kiekkoillaan normaaliin tapaan syyskuun alusta alkaen. Tämän kauden osalta jää sulatettiin hallista perinteisen aikataulun mukaan huhtikuun alussa.
Forssan harjoitusjäähallissa ilmeni samankaltaisia turvallisuuspuutteita jo aiemmin. Halli remontoitiin vastaamaan nykyisiä vaatimuksia pikavauhdilla. Luukkosen mukaan Forssan ja Urjalan hallien tilanne on rakenteellisesti erilainen, vaikka niillä on sama pahamaineinen, nyt jo konkurssissa oleva toimittaja Nordic Hall. 
– Forssan harjoitushallissa perustukset olivat pettäneet, mutta Urjalassa ne ovat täysin kunnossa. Forssan hallin peruskorjaukseen verrattuna meillä vaatimukset ovat vähäisempiä, lähinnä kyse on pienistä vahvistuksista, Luukkonen sanoo.
Pienomistajista koostuvan jäähalliyhtiön hallitus kokoontuu toukokuun alussa selvittämään remontin laajuutta. Kokoukseen on tulossa myös rakenteellista virka-apua, ja sen jälkeen ollaan viisaampia remontin laajuudesta ja kustannuksista. Kesän aikana se joka tapauksessa tullaan Luukkosen mukaan toteuttamaan.
Luukkonen lupaa, että jäähallin toiminta ei taloudellisestakaan näkökulmasta ole vaarassa. 
– Tiukan paikan tullen urjalalaiset löytävät kyllä yhteisen sävelen. Onhan tämä jäähallin rakentaminen aikanaan talkootöillä siitä yksi osoitus. 
– Toivottavasti remontti ei tule näkymään käyttömaksuissa, mutta jotenkin se pitkällä aikavälillä pitää olla katettuna. Joudumme lähtemään lainoituksen tielle, Luukkonen toteaa. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic