Lounais-Häme Urjala

Urjalan keinot työllisyyden kohentamiseen: rekrytointitapahtuma, oppilaitosyhteistyötä ja yritystapaamisia

Keinovalikoimassa on yritysvierailuja, oppilaitosyhteistyötä ja rekrytointitapahtuma.
Urjalan työllisyysohjelman keskiössä ovat nuoret, pitkäaikaistyöttömät sekä yritys- ja yhdistysyhteistyö. Kuva: Tapio Tuomela
Urjalan työllisyysohjelman keskiössä ovat nuoret, pitkäaikaistyöttömät sekä yritys- ja yhdistysyhteistyö. Kuva: Tapio Tuomela

Urjalan työllisyystyöryhmä linjasi syksyn kokoontumisissaan palvelujen suunnittelun pääteemoiksi nuoret, pitkäaikaistyöttömät sekä yritys- ja yhdistysyhteistyön.

Painopisteisiin liittyen kunnanhallitus hyväksyi työllisyysohjelman tavoitteet ja toimenpiteet.

Nuorten ja pitkäaikaistyöttömien kohdalla pyrkimyksenä on edistää elämänhallintaa, työllistymisen edellytyksiä ja työllistymistä.

Käytännössä tarkoituksena on muun muassa kehittää nuorten Ohjaamo-toimintaa, valjastaa Nuorten Narikka yritysvierailuille ja järjestää yhteinen rekrytointitapahtuma sekä viestiä onnistumistarinoista.

Yritys- ja yhdistysyhteistyössä tavoitteena on edistää työnhakijoiden ja työpaikkojen kohtaamista muun muassa oppilaitosyhteistyöllä, huomioimalla osatyökykyiset sekä järjestämällä kunnan työllisyys- ja elinvoimapalvelujen ja yritysten yhteistapaamisia.

Kunta aikoo lisäksi osallistua välityömarkkinoiden Työtie-kehittämishankkeeseen.

Kunnan työllisyysohjelma aiotaan sisällyttää elinvoimaohjelmaan, joka päivitetään tämän vuoden aikana.

Elinvoimaohjelmalla tavoitellaan yritysten ja työpaikkojen määrän kasvua, yhteistyön lisäämistä ja palvelujen turvaamista kuntalaisille.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat