Lounais-Häme Urjala

Urjalan koulukyydityksiin muutoksia: kahdeksaa reittiä ajaa syksyllä viisi liikennöitsijää

Sivistysjohtaja spekuloi vähäliikenteisen koronakevään saattaneen innostaa tarjousten tekoon.
Moni Urjalan esi- ja perusopetuksen kyyditysoppilas hyppää syksyllä uuden liikennöitsijän auton kyytiin. Kuva: Seppo Pessinen
Moni Urjalan esi- ja perusopetuksen kyyditysoppilas hyppää syksyllä uuden liikennöitsijän auton kyytiin. Kuva: Seppo Pessinen

Urjalan koulukyytijärjestelyihin tulee tänä syksynä isoja muutoksia.

– Tähän mennessä itse kilpailuttamiamme kuljetusyrittäjiä on ollut kaksi, jatkossa yrittäjiä on viisi, sivistysjohtaja Juha Salo kertoo.

Kaikki tarjouksen jättäneet liikennöitsijät täyttivät tarjouskilpailun ehdot. Salo sanoo olevansa tyytyväinen, että kiinnostusta oli eivätkä hinnat karanneet.

Hän arvelee koronakevään saattaneen vaikuttaa siihen, että tarjouksia tuli aiempaa enemmän.

– Tämä on spekulointia, mutta voi olla, että töitä haetaan nyt etäämmältä, koska kevät oli linja-autoliikenteessä hiljainen.

Yksi reitti arvottiin

Bussiliikenne Koivisto Oy saa hoidettavaksi kolme reittiä ja Lux Cab Oy kaksi reittiä. Yhtä reittiä ajavat Taksipalvelu J. Liuski Ky, Atomlines Ky ja J. Mettänen Oy.

Sivistyslautakunta valitsi J. Mettäsen reitin ajajaksi arvonnan perusteella, sillä Taksipalvelu J. Liuski Ky oli tehnyt reitistä samansuuruisen tarjouksen.

Muut liikennöitsijät valittiin edullisimman tarjouksen perusteella. Kuljetusten arvioitu kokonaisarvo on noin 1,8 miljoonaa euroa.

Kaksi lukuvuotta ja kaksi optiovuotta

Valitut liikennöitsijät ajavat koulukyytejä lukukaudet 2020–2021 ja 2021–2022.

Optiovuosista 2022–2023 ja 2023–2024 päätetään erikseen varsinaisen sopimuskauden ja mahdollisesti ensimmäisen optiovuoden päättyessä.

Koulukuljetukset koskevat esi- ja perusopetuksen oppilaita.

Esikoululaiset ja 1.–3.-luokkalaiset ovat oikeutettuja koulukyytiin, kun koulumatka on yli 3 kilometriä. Peruskoulun 5.–9.-luokkalaisilla koulukyydityksen raja on 5 kilometriä.

Koulukyyditys voidaan järjestää myös muussa tapauksessa, jos matka on vaarallinen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic