Lounais-Häme Urjala

Urjalan kunta ei anna luottoa Väinö Linna -seuralle juhlavuoden järjestelyihin

Seuran oli tarkoitus käyttää luotto juhlavuoden väliaikaisrahoitukseen.
Kirjailija Väinö Linnan syntymästä Urjalassa tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Arkistokuvassa Väinö Linna ja Eila Pennanen Pentinkulman päivillä. Kuva: Forssan Lehti
Kirjailija Väinö Linnan syntymästä Urjalassa tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Arkistokuvassa Väinö Linna ja Eila Pennanen Pentinkulman päivillä. Kuva: Forssan Lehti

Urjalan kunta ei myönnä Väinö Linna -seuralle sen anomaa 50 000 euron suuruista lyhytaikaista luottoa. Seuran oli tarkoitus käyttää luottoa juhlavuoden hankkeen väliaikaisrahoitukseen.

Asiasta äänestettiin kunnanhallituksessa. Jari Tallbacka (kesk.) teki kunnanjohtajan esityksestä poikkeavan ehdotuksen, ettei luottoa myönnettäisi, mutta kunta voisi olla takaamassa yhdistyksen lainaa. Tallbackan esityksen kannalle asettuivat Ville Tirkkonen (kesk.) ja Mervi Laine (sd.). Kunnanjohtajan esitystä, eli luoton antamista kannattivat Jaakko Honkaniemi (kok.) ja esteellisenä itsensä jäävänneen Reijo Kuljuntaustan (sd.) varajäsen Janne Saari.

Esteellisiä olivat myös Heidi Rytky (kok.) ja Paula Virtanen (kesk.), joilla ei ollut kokouksessa varajäsentä. Tallbackan esitys voitti näin äänin 3–2.

Väinö Linna -seura on saanut Leader-ryhmä Pirkan Helmi ry:ltä puoltavan päätöksen, että ryhmä rahoittaa juhlavuoden hanketta 42 000 eurolla. Väliaikarahoitusta tarvitaan, koska Leader-raha maksetaan vasta jälkikäteen toteutuneita kustannuksia vastaan.

Pirkan Helmen maksuosuus on 80 prosenttia koko hankkeen kuluista. Muu osuus katetaan talkootyöllä ja yksityisellä rahalla.

Kirjailija Väinö Linnan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta.

Sen kunniaksi seura aikoo hankkeella toteuttaa Päiväläispoika-näyttelyn Urjalan kirjastoon, mobiilisovelluksen Väinö Linnan -reitille, muistitiedon keruuta Väinö Linnasta ja lukiolaisille suunnatun päivän. Juhlavuoden teemana on Elävä Linna.

Väinö Linna -seura on Urjalan kunnalle keskeinen yhteistyökumppani etenkin vuosittaisen kirjallisuustapahtuman, Pentinkulman päivien, järjestelyissä.

Pentinkulman päivät järjestetään Urjalassa ensi kesänä 24.7.–2.8. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat