Lounais-Häme

Urjalan kunta sai kuljetusliikkeiltä kirjelmän

Kolmen urjalalaisen kuljetusliikkeen edustajan mielestä nykyisillä viranomaistoimenpiteillä on ollut negatiivinen vaikutus heidän harjoittamaan elinkeinotoimintaan. Kirjelmän allekirjoittaneet edustajat kokevat oikeusturvansa heikentyneen merkittävästi.

Edustajat toivovat, että Urjalan kunta suhtautuu asiaan vakavasti ja edistää sora-ainesliiketoiminnan harjoittamista jatkossakin Urjalan kunnan alueella. Edustajien mukaan päätöksentekoa ohjaavia linjauksia olisi myös syytä tarkistaa mahdollistavammaksi tai harkita palvelun ostamista taholta, jossa on osaaminen arvioimaan prosessia kokonaisvaltaisesti ja tarpeelliset resurssit.

Valkeakosken kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta toimii Etelä-Pirkanmaan kuntien (Akaa, Urjala ja Valkeakoski) yhteisenä ympäristönsuojeluviranomaisena, joka päättää muun muassa ympäristöluvista sekä maa-ainesten ottoluvista. Rakennus- ja ympäristölautakunta on delegoinut osan päätäntävallastaan ympäristönsuojelun viranhaltijoille.

Urjalan kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina kokouksessaan. Kunnanhallitus päätti pyytää lausunnon Valkeakosken kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnalta 15. syyskuuta mennessä. Kunnanhallitus myös päätti lähettää kirjelmän Pirkanmaan ely-keskukselle tiedoksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic