Lounais-Häme Urjala

Urjalan kunta sitoutuu energiatehokkuuteen - tarkoitus sekä säästää rahaa että vähentää ilmastopäästöjä

Urjalan tekninen johtaja Kimmo Virta huolehtii kunnan kiinteistöjen energiatehokkuudesta.

Urjalan kunta solmii kunta-alan energiatehokkuussopimuksen työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Sopimuksella kunnat ja kuntayhtymät sitoutuvat kunta-alan energiatehokkuussopimuksen toimenpiteisiin ja tavoitteisiin.

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä ja vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä Suomessa.

Urjalan kunta on ollut mukana kuntien energiaohjelmassa kaudella 2008–2016. Ohjelman mukaista energiatukea kunta sait mm. katuvalaistuksen uusimiseen. Energiatehokkuussopimuksen myötä kunnalla on mahdollisuus saada tukea energiatehokkuusinvestointeihinsa.

Kunta asettaa liittyessään ohjeellisen energiamääräisen (mWh) tehostamistavoitteen kaudelle 2017–2025 ja välitavoitteen vuodelle 2020. Lähtökohtana on normaalia toimintaa edustavan kalenterivuoden energiankäyttö.

Jokainen energiatehokkuussopimukseen liittyvä kunta toteuttaa toimia omista lähtökohdistaan ja sitoutuu tekemään parhaansa tavoitteen saavuttamiseksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic