Lounais-Häme Urjala

Urjalan nuorisovaltuustolle päivitetyt säännöt: jäsenmäärä ja kokoontumiskerrat vähäisemmiksi

Nuorisovaltuuston jäsenmäärä ja kokoontumiskerrat vähäisemmiksi.
Kuva: Tapio Tuomela

Urjalan nuorisovaltuusto päätyi muokkaamaan toimintasääntöjään vastaamaan paremmin käytännön tarpeita. Vanhat säännöt osoittautuivat turhan kunnianhimoisiksi.

Urjalaan perustettiin nuorisovaltuusto vuonna 2017. Tuolloin hyväksyttyjen sääntöjen mukaan nuorisovaltuustossa on 15 jäsentä, ja se kokoontuu noin 12 kertaa kalenterivuoden aikana.

Urjalan kunnanhallitus hyväksyi ja vahvisti nyt nuorisovaltuuston uudelleen muokkaamat toimintasäännöt, joiden mukaan nuorisovaltuustossa on 5–12 jäsentä ja enintään 3 varajäsentä. Nuorisovaltuusto kokoontuu 6 kertaa kalenterivuoden aikana sekä tarvittaessa erikseen koolle kutsuttaessa

Uusien sääntöjen mukaan istuva nuorisovaltuusto valitsee kaksivuotiskautensa jälkeen seuraavan nuorisovaltuusto jäsenet parhaaksi katsomallaan tavalla.

Vanhoissa säännöissä todettiin, että nuorisovaltuuston 15 hengen jäsenmäärän ylittyessä järjestetään vaalit, joissa valitaan 15 jäsentä ja lopuista tulee varajäseniä.

Nuorisovaltuuston jäsenten kokouskorvaus säilyy 25 eurona kokoukselta, mutta sääntöjä on nyt tarkistettu niin, että kokouksen puheenjohtajalle ja sihteerille maksetaan kokouspalkkio korotettuna 50 prosentilla. Vanhojen sääntöjen mukaan korotettu kokouspalkkio maksettiin myös varapuheenjohtajalle.

Hallituksen kokouksista ei makseta erillistä korvausta. Säännöt säilyvät muuten ennallaan.

Nuorisovaltuuston tehtävä on tuoda eri tavoin nuorten näkökulmaa kunnan päätöksentekoon ja toimintaan, järjestää omaa toimintaa sekä edistää nuorten palveluja, osallisuutta ja vaikuttamista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic