Lounais-Häme Urjala

Urjalan päiväkodin remonttisuunnittelu jatkuu – Väistötilat vielä hämärän peitossa

Rivitalokiinteistö aiotaan ottaa kokonaan Laukeelan päiväkodin käyttöön. Kuva: Seppo Pessinen
Rivitalokiinteistö aiotaan ottaa kokonaan Laukeelan päiväkodin käyttöön. Kuva: Seppo Pessinen

Urjalan päiväkotirakennuksen kuntotutkimus ei tuonut esiin sellaista, etteikö päiväkotitiloja voisi Laukeelassa laajentaa ja saneerata koko rivitalorakennukseen. Kunnanvaltuusto päättää asiasta budjettikokouksessaan.

Urjalan tekninen johtaja Kimmo Virta toteaa, ettei kuntotutkimuksessa noussut esiin esteitä, jotka eivät olisi ylitsepääsemättömiä.

– Senaikaisen rakennuksen rakenteissa on totta kai riskejä, mutta ne on huomioitava korjauksen yhteydessä.

Rivitalorakennus on rakennettu 1973. Tutkimusalueeseen ei kuulunut päiväkodin länsipääty, joka remontoitiin 2009–2010.

Tutkimusten perusteella suurimmat vauriot ja rakennuksen sisäilmaa heikentävät tekijät ovat kosteus- ja mikrobivauriot valesokkelissa ja seinärakenteessa, puutteet ja vauriot maanvastaisten lattioiden ja sokkelien eristekerroksissa sekä ilmavirtaukset epätiiviiden rakenneliittymien läpi sisäilmaan.

Lue lisää Laukeelan päiväkodin syksyn tunnelmista.

Peruskorjaus hankesuunnitteluun?

Urjalan kunnanhallitus esittää, että valtuusto hyväksyy Laukeelan päiväkodin peruskorjauksen hankesuunnitelman, oikeuttaa teknisen palvelukeskuksen jatkamaan peruskorjauksen tarkempaa suunnittelua ja merkitsee päiväkodin kuntotutkimuksen tietoonsa saatetuksi.

Kunta on koettanut kartoittaa väistötiloja päiväkodin saneerauksen ajaksi, mutta sadan lapsen siirtäminen pois Laukeelan päiväkodista on haastavaa. Ratkaisua puntaroi tekninen lautakunta joulukuun kokouksessaan.

Jos hanke etenee suunnitellusti, remontoitu päiväkoti voidaan tällä tietoa avata vuoden 2022 puolella. Kustannuksiksi on tässä vaiheessa arvioitu reilu miljoona euroa, mutta summa tarkentuu tulevassa rakennesuunnittelussa ja arkkitehtisuunnittelussa.

Laukeelan päiväkodin hankesuunnitelman laati Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila oy Urjalasta. Kuntotutkimuksen teki FCG Suunnittelu ja Tekniikka oy. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic