Lounais-Häme Urjala

Urjalan pienyrityksille yli 300 000 euroa koronatukea – Pirkanmaalle yhteensä 26 miljoonan potti

Pirkanmaalla eniten myönteisiä koronarahoituspäätöksiä saivat teollisuusyritykset.
Urjalalaisille pienyrityksille myönnettiin koronarahoitusta yhteensä reuilu 300 000 euroa. Kuva: Tapio Tuomela.

Urjalan pienyritykset ovat saaneet Pirkanmaan Ely-keskukselta koronatukea 313 350 euroa.

Pienten enintään viisi henkilöä työllistävien yritysten oli mahdollista hakea keväällä Ely-keskukselta poikkeusrahoitusta koronatilanteesta selviytymiseen.

Rahoitusta myönnettiin 25,8 miljoonaa euroa yhteensä 1896 pirkanmaalaiselle yritykselle.

Hakemuksia tuli 2966. Hakemuksista myönteisen päätöksen sai 64 prosenttia ja kielteisen 33 prosenttia. Kolme prosenttia yrityksistä perui hakemuksensa.

4,9 miljoonaa teollisuuteen

Pirkanmaalla pienyritysten koronatuki kohdistui etenkin palveluyrityksiin, mutta jakaantui useille eri toimialoille.

Eniten myönteisiä päätöksiä saivat teollisuus (4,9 miljoonaa euroa), tukku- ja vähittäiskauppa/moottoriajoneuvojen ja -pyörien korjaus (4,8 miljoonaa euroa) sekä ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta (3,4 miljoonaa euroa).

Tukia yhä haettavissa

Ely-keskus on lisäksi myöntänyt väliaikaista koronarahoitusta Pirkanmaalle yhteensä 400 590 euroa 49 maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yritykselle. Nämä tuet ovat edelleen haettavissa Ely-keskuksesta.

Ravintoloille suunnattu tuki uudelleentyöllistämiseen on haettavissa Keha-keskuksesta lokakuun loppuun asti.

Tuki vahvisti liiketoimintaa

Ely-keskukset kysyivät keväällä koronarahoitusta saaneilta yrityksiltä, millaisia vaikutuksia rahoituksella on ollut liiketoiminnan kehittämiseen.

Yritykset kertoivat, että ne pystyivät koronarahoituksen turvin käynnistämään kehittämistoimenpiteitä liiketoiminnan uudistamiseksi tai vahvistamiseksi. Kyselyyn vastanneista 40 prosenttia kertoi välttyneensä lomautuksilta tai irtisanomisilta. Myös yritystoiminnan lopettamiselta vältyttiin.

Vaikka Ely-keskuksen pienyritysten koronarahoitus on nyt päättynyt, yrityksillä on edelleen mahdollisuus hakea Ely-keskusten myöntämää normaalia yrityksen kehittämisavustusta sekä hyödyntää yritysten kehittämispalveluja.

Lue myös: Urjala pyrkii saamaan potkua työllisyydenhoitoon – Palkkaa työllisyyspalveluiden ohjaajan (FL 2.9.2020)

Luitko tämän: Haku päättyy, mutta 300 miljoonan euron kustannustuesta on jaettu alle kolmasosa – hylkäyksiä yli kaksi kertaa muita koronatukia enemmän (FL 31.8.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic