Lounais-Häme Urjala

Urjalan terveysaseman alueen kaavalle hyväksyntä – Valtuutettu Rytky kritisoi suojelumerkintöjen puuttumista lääkärintaloilta

Heidi Rytkystä (kok.) asiantuntijoiden ammattitaitoa ei kunnioiteta, sillä suojelumerkintöjen kannalla ovat myös Ely-keskus ja Maakuntamuseo.
Urjalan funkistyyliset lääkärintalot on rakennettu 1960-luvulla. Kuva: Lassi Puhtimäki.

Urjalan kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina terveysaseman alueen asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Kaava koskee osaa korttelista 28 ja sen itäpuolista puistoaluetta.

Valtuutettu Heidi Rytky (kok.) jätti asiasta eriävän mielipiteen, niin kuin hän teki jo kunnanhallituksessakin. Rytkystä lääkärintaloille 1 ja 2 olisi palautettava suojelumerkintä.

– Kunnanhallituksenkokouksessa en kuullut pitäviä perusteita, etteikö tämä voisi olla valitusperuste. Suojeluhaluttomuuden syyt eivät myöskään ole perusteltavissa.

Rytkyn mielestä ei voi olettaa, että suojelumerkintä alentaa rakennusten arvoa – toisin kuin rakennusten huonokuntoisuus.

Lääkäritalojen suojelumerkintöjen puuttumista ovat kritisoineet myös Ely-keskus ja Maakuntamuseo.

– Viranhaltijat ja luottamushenkilöt eivät kunnioita asiantuntijoiden ammattitaitoa rakennussuojelua koskevissa kysymyksissä vaan ottavat asiantuntijuuden itselleen.

Westerbackan tehtävät jakoon

Valtuusto valitsi menehtyneen Jussi Westerbackan luottamustehtäviin uudet henkilöt.

Keskusvaalilautakunnan sisääntulojärjestyksessä viidentenä tulevaksi varajäseneksi nimettiin Susanna Karhu (ps.). Tarkastuslautakunnassa Jami Susijärven (vihr.) uusi varajäsen on Janne Suonpää (kok.).

Akaan yhteistoiminta-alueen perusturvalautakuntaan uudeksi jäseneksi nousee Jami Susijärvi ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Mikko Ristimäki (kok.).

Lisäksi valtuusto hyväksyi eläkkeelle jäävän kunnanjohtaja Hannu Maijalan irtisanomisilmoituksen.

10 minuutin live-stream

Valtuusto merkitsi tiedoksi Urjalan kunnan viime vuoden hyvinvointiraportin.

Valtuutetut kokoustivat poikkeuksellisesti Urjalan Säätiötalolla turvaetäisyyksin. Yleisö pääsi seuramaan 10 minuuttia kestänyttä kokousta live-streamin välityksellä. FL

Lue myös: Maijala: Halusin asialle poliittisen päätöksen – Urjala ei aio suojella kahta lääkärintaloa (FL 14.8.2019)

Lue myös: Sairaalanmäen alueen asemakaava nähtäville Urjalassa (FL 23.9.2019)

Uusimmat

Fingerpori

comic