Lounais-Häme

Urjalan uusi ilme korostaa kuntaa maaseutupitäjänä ja tuo esiin Väinö Linnan Pohjantähteä sekä Nuutajärven lasikylää

Urjalan kunta täyttää tänä vuonna 150 vuotta itsenäisenä kuntana. Juhlavuoden kunniaksi Urjala uudistaa kuntamarkkinoinnin graafisen ilmeensä.

Urjalan elinkeinoasiamies Satu Sarin kertoo Urjalan painivan saman ongelman kanssa kuin moni muukin pikkukunta – Urjalaa ei tunneta muualla kovin hyvin. Uuden ilmeen kautta Urjalaa haluaa tulla paremmin tunnetuksi.

Urjala haluaa olla mielentila. Se on sininen hetki, jonka voi palauttaa mieleensä, kun hyppää laiturilta uimaan, uppoutuu hyvään kirjaan tai nauraa kuutamon alla. Se on harmoniaa työn ja vapaa-ajan kanssa. Urjalalla on juuret ja tulevaisuus.

Näillä sanoilla Urjalaa kuvataan sen uudessa graafisessa ohjeistuksessa, jossa Urjalan käyttämä väritys vaihtuu nykyisestä punakeltaisesta. Päävärinä käytetään vihreää, joka viestii uutta kasvua, elinvoimaa ja rohkeutta. Kevään vihreä on raikas ja erottuva – kuten Urjala.

-Vihreän kautta haluamme tuoda esille luonnonläheisyyttä ja sitä, että Urjala on maaseutupitäjä, Sarin kertoo.

Vihreän rinnalle tuodaan pehmeä sininen. Toisena päävärinä se on pysäyttävä, luottamusta herättävä väri. Siniseksi hetkeksi nimetty väri kuvaa sitä hetkeä, jolloin auringonlasku värjää kaiken siniseksi.

-Urjala on mielentila ja hetki, jonka voi palauttaa mieliin missä tahansa ja milloin tahansa, Sarin maalailee.

Lisävärinä kunta käyttää keltaista, joka kertoo Urjalaa ympäröivästä luonnosta, oljenkeltaisista pelloista ja Pohjantähdestä. Urjalan slogan eli arvolupaus onkin Koti Pohjantähden alla.

Urjalaa käyttää värimaailmaa ja sloganiaan muun muassa käyntikorteissa ja kirjekuorissa. Lisäksi graafisessa ilmeessä näkyvässä roolissa ovat lasipallot, jotka ovat saaneet inspiraationsa Nuutajärven lasikylän perinnöstä. Ne kuvaavat kuplivaa kulttuuria ja kulttuuriperintöä ja viestivät vuorovaikutteista ja yhteisöllistä kuntaa.

Juhlavuoden kunniaksi Urjala saa leiman, joka tunnustaa sen olemassaoloa. Ajatonta leimaa käytetään juhlavuoden yhteismarkkinointiin eri sidosryhmien kanssa.

Urjalan virallista logoa käytetään Sarinin mukaan vain juhlavuoden virallisissa tapahtumissa, mutta tunnusta voivat käyttää kaikki kunnan sidosryhmät, jotka haluavat olla mukana kertomassa Urjalan 150-vuotista tarinaa.

150-vuotista itsenäisyyttään Urjala juhlii pitkin vuotta. Juhlavuosi avataan 25. helmikuuta Nuutajärvellä ja siitä eteenpäin pitkin vuotta järjestetään erilaisia tapahtumia, näyttelyitä ja konsertteja syksyyn asti.

-Juhlavuosi huipentuu 13. syyskuuta, varsinaisena juhlapäivänä pidettävään juhlien juhlaan. Se on kuntalaisille suunnattu matalan kynnyksen kyläjuhla, jonka ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa, Sarin kertoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic