Lounais-Häme

Urjalan vahva mies haastoi mestarin

Kolmannen kerran järjestetyn Urjalan vahvin mies -kilpailun voitto meni taas Poriin, kun viime vuoden mestari Sami-Petteri Enroth uusi voittonsa.

Enroth joutui kuitenkin tiukoille, kun Urjalan oma poika ja isäntäseuran Valajärven Voiman edustaja Teemu Tulonen haastoi mestarin tiukasti.

Tulonen jäi vain pisteen verran Enrothista. Voitto ratkesi viimeisessä lajissa kuorma-autorenkaiden lastauksessa, jonka Tulonen voitti ja Enroth sijoittui toiseksi. Enroth otti kakkossijansa vain 0,3 sekunnin erolla kolmoseen eli varmisti näin niukasti kokonaisvoittonsa.

Enroth raatoi kahdeksan miehen kisassa kuusi lajia tasaisen vahvasti jäätyään vain klassisessa maastanostossa kärkikolmikon ulkopuolelle. Enroth voitti kolmen nostomuodon yhdistelmäpunnerruksen sekä merimieskävelyn, jossa kiiruhdettiin 25 metrin matka 280 kilon raudat niskassa.

Myös Tulonen teki tasaista jälkeä päästyään kaikissa lajeissa neljän parhaan joukkoon. Hän voitti maastavedon miesmäisellä 325 kilon tuloksella sekä täpärästi myös edellämainitun päätöslajin renkaiden lastauksen.

36-vuotias Enroth on kokenut vahvamieskisailija. Eilinen Urjalan kilpailu oli hänelle jo tämän kesän seitsemäs kilpailu ja neljäs peräkkäinen kisaviikonloppu.

– Tämä oli kesän toinen voittoni. Kilpailuja ei oikein voi verrata keskenään, kun lajit ovat erilaisia ja vastuskin usein eri tasoa, Enroth tuumi.

Kärkikaksikko oli ylivoimainen, kun kolmanneksi sijoittunut karunalainen Riku Aaltonen jäi kolmanneksi 10,5 pisteen erolla. Aaltonen voitti kaksi ensimmäistä lajia, 8,5 tonnin rekan vedon ja yhdistetyn farmarikävelyn 210 kilon painoilla ja 300 kilon renkaan pyörityksen.

Tampereella nykyään asuvan urjalalaislähtöisen Tulosen lisäksi lounaishämäläistä väriä kisaan toi ensimmäiseen vahvamieskilpaansa osallistunut forssalainen Henri Hakala.

Nuorempana yleisurheilua harrastanut, mutta aikuisiällä voimailuun keskittynyt 30-vuotias Hakala osallistui ensimmäiseen voimamieskisaansa. Hakalan ei tarvinnut hävetä kokeneempien joukossa, sillä hän sijoittui viidenneksi vain puolentoista pisteen erolla kolmossijaan.

Hakalan vahvin laji oli odotetusti maastanosto, jossa hän sijoittui toiseksi 305 kilon tuloksella. Enemmänkin olisi voinut nousta, mutta Hakala on joutunut pitämään kesän taukoa maastavedosta vihoittelevan takareiden takia.

Vain voimanostossa aiemmin kisanneen Hakalan lajisuorituksista näkyi, että voiman sijasta puutteita oli enemmänkin vahvamieslajien erikoisemmissa tekniikoissa. Esimerkiksi merimieskävelyssä Hakala ei löytänyt rytmiä, jolla rautalasti olisi kulkenut tasapainoisesti eteenpäin.

Hakala sai myös havaita, että kolmetuntinen kuuden lajin kisa sai haukkomaan happea aika lailla rankemmin kuin perinteinen voimanosto. Niinpä Hakala jäi sulattelemaan kokemuksiaan eikä lupaavasta ensikokeilusta huolimatta alkanut suinpäin suunnittelemaan seuraavaa vahvamieskisaansa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti