Lounais-Häme

Urjalan valtuusto kavensi valtaansa

Urjalan kunnanvaltuusto hyväksyi viimeisessä kokouksessaan uudistetun hallintosäännön tulevaksi voimaan kesäkuun alusta.

Teknisen johtajan, perusturvajohtajan, sivistysjohtajan sekä hallinto- ja talousjohtajan valitsee jatkossa kunnanhallitus valtuuston sijaan. Opettajien valinta siirtyy lisäksi sivistyslautakunnalta sivistysjohtajalle.

Perussuomalaisten Pauli Lella piti valintavallan menetystä huomattavana ja ehdotti, että valtuusto valitsisi entiseen tapaan osastopäälliköt. Ilpo Viitasaari (ps.) kannatti esitystä.

-On harvainvaltaa, jos tätä mennään muuttamaan.

Lella lisäsi, että asia voitaisiin siirtää uuden valtuuston käsiteltäväksi.

Osastopäälliköiden valinnan halusi säilyttää valtuustolla vain neljä valtuutettua: Lella, Viitasaari, Kari Liehu (kesk.) ja Satu Wirén (ps.). Kunnanhallituksen esitys voitti äänin 22–4.

Valtuusto päättää hyväksytyn hallintosäännön mukaan yli puolen miljoonan euron suuruisista kiinteistöjen uudisrakennusten ja peruskorjausten hankkeista, kun vanha raja oli 150000 euroa.

Kunnanhallituksessa ja lautakunnissa on jatkossa seitsemän jäsentä.

Hallintosääntöön aiheutti muutostarpeita mm. uusi kuntalaki, jonka mukaan kaikki johtosäännöllä määrättävät asiat kootaan hallintosääntöön.

Kuntalain myötä esimerkiksi kunnan ilmoitusten ja viestinnän pääkanava on internet. Myös pöytäkirjojen nähtävänä pitäminen siirtyy nettiin. Hallintosääntöön on lisätty maininnat sähköisestä päätöksenteon mahdollistamisesta tulevaisuudessa.

Nuorisovaltuusto voi nimetä valtuuston kokoukseen edustajansa, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus.

Valtuusto hyväksyi myös uuden konserniohjeen ja sijoitustoiminnan periaatteet, jotka tulevat voimaan kesäkuun alussa.

Valtuusto merkitsi kolme valtuustoaloitetta loppuun käsitellyiksi. Valtuutettu Paula Virtanen (kesk.) oli esittänyt Väinö Linnan lukiosta erikoislukiota ja yhtenäiskoululle Linnan kasvojen reliefiä, joille ei nähty tarvetta. Valtuutettu Pasi Ruuska (ps.) oli esittänyt uuden koulun, seurojen ja liikunta- ja nuorisotoimen toiminnan parempaa synkronointia, jotta lapset saataisiin liikkumaan. Yhteistyötä urheiluseurojen kanssa jatketaan toiminnan kehittämiseksi.

Kunnanjohtaja Hannu Maijala kutsui kokouksen päätteeksi ja valtuustokauden päättymisen kunniaksi koko kunnanvaltuuston ja erikseen kunnanhallituksen ryhmäkuvaan.

Lämmin keväinen ehtoo jatkui illanvietolla viraston takapihan puutarhassa. Tilaisuuteen otti osaa myös kunnanviraston henkilökunta.

-Monilla on varmaan kiirettä vaikka peltotöihin, mutta toivoisin, että ennättäisitte ainakin ottaa osaa ruokailuun, Maijala sanoi. FL

Fingerpori

comic