Lounais-Häme Urjala

Urjalan yhtenäiskouluun lisätäyttölupia – Tarve johtuu kuntaan kesän aikana muuttaneista lapsista

Koulunkäynninohjaajien palkkakulut menevät Koulupolun turvaaminen 2 -projektille myönnetystä rahasta.
Urjalan kunnanhallitus myönsi täyttölupia, jotta yhtenäiskouluun saadaan lisää henkilöstöä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Urjalan kunnanhallitus myönsi täyttölupia, jotta yhtenäiskouluun saadaan lisää henkilöstöä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urjalan yhtenäiskoulu saa lukuvuodelle 2020–2021 lisätäyttölupia henkilöstön palkkaamiseen. Kunnanhallitus myönsi täyttöluvat määräaikaiselle erityisopetuksen tuntiopettajalle 1.9.2020–5.6.2021 sekä kahdelle koulunkäynninohjaajalle samalle ajalle.

Vt. rehtori Jenni Santaranta oli lähettänyt 25.8.2020 kunnanhallitukselle kirjallisen hakemuksen, jossa hän toteaa, että kesän aikana Urjalaan on muuttanut useita lapsia, joista monen käytös tai oppiminen on haastavaa.

Useat lapset kuuluvat erityisen tuen piiriin, ja edelliset koulutuksen järjestäjät ovat määrittäneet lapset erityiskoulun oppilaiksi. Hakemuksen mukaan tällaisten oppilaiden opiskeleminen isossa perusopetusryhmässä on erittäin haastavaa ja vaikeuttaa luokan muiden oppilaiden opiskelua. Santaranta totesi tästä syystä hakevansa lisätäyttölupia.

Erityisopettaja opettaisi Santarannan mukaan pienryhmää eli erityisluokkaa. Kun pienryhmään pääsevät oppilaat hyötyisivät pienemmän opetusryhmän mukana tuomista eduista, myös perusopetusryhmien oppilaat saisivat työrauhan tunneilleen. Erityisopetuksen tuntiopettajan työmäärä olisi 20 vuosiviikkotuntia.

Koulussa on Santarannan mukaan paljon oppilaita, jotka sitovat ohjaajia henkilökohtaiseksi koulunkäynninohjaajaksi. Tämän vuoksi suurten opetusryhmien ja isojen haasteiden myötä tarvitaan koulunkäynninohjaajia avuksi oppitunneille ja välitunneille. Lisäksi haastavia oppilaita saapuu koululle aikaisin, jolloin heitä pitää olla jonkun vastaanottamassa. Ohjaajien tuntimäärät ovat 24 tuntia viikossa ja 25 tuntia viikossa. Koulunkäynninohjaajien palkkakulut menevät Koulupolun turvaaminen 2 -projektille myönnetystä rahasta.

– Hakemastani tuntikehyksestä on käyttämättä vielä kahdeksan vuosiviikkotuntia. Näin ollen hakemaani alkuperäiseen tuntikehykseen tulisi ainoastaan 12 lisätuntia, jolla pystyisimme vastaamaan muuttuneeseen tilanteeseen, Santaranta kirjoittaa.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic