Lounais-Häme Urjala

Urjalan yt-neuvotteluissa tarjotaan vapaaehtoisia toimia – Lomautukset tai irtisanomiset eivät olleet tavoitteena

"Neuvotteluissa sovittiin, että työntekijöille tarjotaan esimerkiksi mahdollisuutta vaihtaa lomarahat vapaaseen."
Urjalan kunnassa on käyty yt-neuvottelut. Kuva: Lassi Puhtimäki
Urjalan kunnassa on käyty yt-neuvottelut. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urjalan kunnassa on käyty koronavirustilanteen aiheuttamat yt-neuvottelut. Neuvottelujen tavoitteena eivät olleet henkilöstön lomautukset tai irtisanomiset vaan säästöjä pyrittiin etsimään keveämmillä ja vapaaehtoisuuteen perustuvilla toimilla. Kunnanhallitus päätti hyväksyä 23.4. saavutetun neuvottelutuloksen.

– Neuvotteluissa sovittiin, että työntekijöille tarjotaan esimerkiksi mahdollisuutta vaihtaa lomarahat vapaaseen. Lisäksi selvitetään työntekijöiden tilapäisiä siirtymisiä toiselle työnantajalle. Varhaiskasvatuksen lähihoitajia voisi siirtyä esimerkiksi Akaan kaupungilta ostettaviin vanhustenhuollon palveluihin, Urjalan kunnan hallinto- ja talousjohtaja Terhi Källi kertoo.

Källi toteaa, että lisäksi työntekijöille tarjotaan esimerkiksi mahdollisuutta vapaaehtoisen kannustevapaan pitämiseen. Työntekijöiden on myös mahdollista siirtyä kunnan sisällä toisiin tehtäviin tai lyhyempään työaikaan. Lisäksi etukäteen on tehty tulevan kesäkauden töitä.

Urjalan kunnan vuoden 2020 talousarvio on 530 000 euroa alijäämäinen. Koronavirustilanteen ennakoidaan heikentävän taloutta entisestään.

Yt-neuvottelut koskivat Urjalan kunnan koko henkilöstöä, jota on noin 180 henkilöä. FL

Aiheesta aiemmin: Urjala aloittaa yt-neuvottelut – Lomautuksiin ei kuitenkaan turvauduta (FL 21.4.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic