Lounais-Häme

Urjalassa äänestettiin kiinteistöverosta

Tammelan, Humppilan ja Urjalan kiinteistöverot pysyvät kutakuinkin ennallaan ensi vuonna.

Humppilan valtuusto päätti veroprosenteiksi samat kuin tänä vuona. Humppilassa yleinen kiinteistöveroprosentti on ensi vuonna 1,20, vakituiseen asumiseen käytettävien rakennusten prosentti 0,50 ja muiden rakennusten sekä rakentamattoman tontin veroprosentti 1,20.

Tammelassa yleisen kiinteistöveron korotus 0,86 prosenttiin johtuu lakimääräisen alarajan nostamisesta. Asuinrakennusten prosentti on ensi vuonan 0,42 ja vapaa-ajan asuntojen 1,02. Rakentamattomalle rakennuspaikalle ei Tammelassa määrätä erillistä kiinteistöveroprosenttia.

Urjalassa valtuusto joutui äänestämään yleisestä kiinteistöveroprosentista. Kunnanhallitus oli esittänyt valtuustolle, että yleinen prosentti olisi 1,10 kuten tänäkin vuonna. Ilpo Viitasaari (ps.) esitti Pasi Ruuskan (ps.) kannattamana, että yleinen kiinteistöveroprosentti olisi 1,00. Äänestyksessä hallituksen esitys voitti äänin 16-11.

Muut kiinteistöverot valtuusto hyväksyi suoraan hallituksen esityksen mukaisina. Vakituisen asunnon vero laskee 0,65:stä 0,60:een, muiden asuinrakennusten pysyy 1,25:ssä. Urjalassakaan ei rakentamattomalle rakennuspaikalle määrätä erikseen kiinteistöveroa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic