Lounais-Häme Urjala

Urjalassa kisataan lauantaina Mega-sarjan finaali

Kisoihin noin 500 nuorta urheilijaa.

Urjalan Urheilijat isännöi lauantaina Mega-sarjan seuracupin finaalia. Urjalan keskusurheilukentällä käytäviin kisoihin osallistuu noin 500 nuorta urheilijaa.

– Ei täällä ole vähän aikaan näin isoja kilpailuja järjestetty, eikä täällä ole aiemmin ollut seuracupin finaalia, kertoo kilpailujen johtaja Virpi Nikkilä Urjalan Urheilijoista.

Seuracup järjestetään tänä vuonna 21. kerran. Valtakunnallisessa cupissa 11–17-vuotiaat nuoret kilpailevat lähes kaikissa yleisurheilulajeissa.

Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu yksilösuoritusten mukaan lasketuista pisteistä. Lähes 50 piirikilpailua sisältävä sarja huipentuu valtakunnallisiin finaaleihin, jotka kilpaillaan kuntien asukasluvun mukaisesti neljässä eri sarjassa.

Urjalassa kisataan lauantaina 5 000–10 000 asukkaan Mega-sarjan finaali. Finaaleissa on mukana piirikisojen 15 parasta seuraa sekä järjestävä seura. Forssan seudulta Urjalan finaaliin selvisi kolmantena Tammelan Ryske. UrjU oli sarjassa 21., mutta on finaalissa järjestävänä seurana.

Forssan Salama oli pykälää isompien paikkakuntien Tera-sarjassa 15. ja kisaa lauantaina sarjan finaalissa Nokialla.

Kilpailujen järjestäminen on iso ponnistus Urjalan Urheilijoille. Varaurheilijat, huoltajat ja toimitsijat mukaan lukien urheilukentällä on lauantaina yli 750 ihmistä.

Nikkilän mukaan seura on saanut hyvin väkeä mukaan urakkaan.

– Väkeä on saatu hyvin mukaan järjestelyihin. Vapaaehtoiset ovat ottaneet meihin yhteydettä ja kysyneet, että vieläkö pääsee toimitsijatehtäviin. Myös järjestöt ja kunta ovat mukana tapahtumassa. Naisleijonat auttavat muonituksessa ja miesleijonat liikenteen ohjauksessa, Nikkilä kertoo.

Nikkilä toivoo lauantaista sujuvaa ja mukavaa yleisurheilupäivää.

– Toivon, että urheilijat saavat täältä elämyksiä ja tuntevat onnistuneensa. Näin järjestäjänä toivon, että täällä pidetään hyvät kilpailut, jossa kaikilla mukava fiilis.

Mega-sarjan avajaisia vietetään kello 9.15 ja lajit alkavat 9.40. Tapahtumia riittää pitkälle iltapäivään asti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic