Lounais-Häme Urjala

Urjalassa panostetaan tyttökiekkoon

Sisukiekko on mukana Jääkiekkoliiton projektissa.
Urjalan Sisukiekon E-tytöt osallistuvat myös sarjatoimintaan.

Urjalan Sisukiekko lähti mukaan Suomen Jääkiekkoliiton nelivuotiseen projektiin, jonka painopistealueena on nais- ja tyttökiekon kehittäminen.

Sisukiekko perusti nuoremmille tytöille oman joukkueen, joka osallistuu myös ikäluokkansa aluesarjaan.

Useissa seuroissa ja myös Sisukiekossa pelaa tyttöjä poikien joukkueessa. Monelle jääkiekosta kiinnostuneelle tytölle voi poikien joukkueeseen meno olla kynnys, joka estää lajin aloittamisen. Sen vuoksi Urjalassa on katsottu tärkeäksi uuden tyttöjoukkueen perustaminen.

Urjalassa tyttökiekolla on perinteitä. Seurassa on pelattu tyttökiekkoa kahdeksan vuotta ja osallistuttu joka kausi myös sarjatoimintaan.

Urjalassa jääkiekon aloittaminen on tehty tytöille myös edulliseksi. Sponsorituen ansiosta tytöt voivat pelata ja harjoitella koko kauden ilman kausimaksua.

Sisukiekon tyttöjoukkue on ilmoitettu tässä kuussa alkavaan E-tyttöjen sarjaan, jossa pelaa Sisukiekon lisäksi neljä muuta joukkuetta. Pelit ovat viikonloppuisin kahden ottelun pienturnauksina.

Jääkiekkoliiton säännöt ovat tyttöjen sarjoissa joustavia, joten joukkueeseen voi ottaa parikin vuotta vanhempia poikien joukkueissa pelaavia tyttöjä. Se onkin tarpeen, sillä Sisukiekon tyttöjoukkueessa on toistaiseksi vasta kahdeksan peluria. Sisukiekon uusi tyttöprojekti on tarkoitettu vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneille tytöille.

Pelaaminen ei ole pakollista eli mukaan voi lähteä vain harjoituksiin. Seura pyrkii auttamaan myös varusteiden hankinnassa. Tyttöjoukkue harjoittelee Urjalan jäähallissa perjantaisin kello 17.45.

– Urjalan pitkät tyttökiekon perinteet ovat harvinaisuus, sillä kilpakumppanit ovat isojen kaupunkien kiekkoseuroja, toteaa Sisukiekon tyttöjen valmentaja Juha Kontio, joka on läpikäynyt Jääkiekkoliiton juniorivalmennuskurssit.

Kontio kuuluu lisäksi Jääkiekkoliiton Hämeen alueen tyttö- ja naiskiekkovaliokuntaan.

– Tavoitteenamme on tällä kaudella tuplata tyttökiekkoilijoidemme määrä ja tarjota uusille tytöille kausimaksuton kausi, Kontio korostaa.

– Joukkueessamme on eri ikäisiä ja eri taitotasolla olevia tyttöjä eli sekä pitempään pelanneita että vasta-alkajia. Harjoitukset suunnitellaan niin, että taitotasot eivät haittaa kenenkään kehittymistä tyttökiekkoilijana.

Suomalainen naiskiekkokausi huipentuu huhtikuussa Espoossa pelattaviin naisten MM-kisoihin. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

21.2.2020

Uusimmat