Lounais-Häme

Uruguay vei lohkovoiton puhtaalla pelillä - yksikään vastustaja ei onnistunut maalinteossa

Pietari
25.06.2018, 20:36

Urheilu-uutiset

Jalkapallon MM-kisojen A-lohkon kärkikamppailussa Uruguay voitti Venäjän maalein 3-0 ja nappasi samalla lohkovoiton. Samalla Uruguay pelasi turnauksen kolmannen nollapelinsä, sillä yksikään vastustaja ei ole toistaiseksi onnistunut sitä vastaan maalinteossa.
Ottelun avausmaalista vastasi Luis Suarez, joka tykitti pallon sisään vapaapotkusta. Reilut kymmenen minuuttia ehti kulua edellisestä, kun Diego Laxalt laukoi kohti maalia ja pallo kimposi Venäjän Denis Tserysevistä maaliin. Maali kirjattiin Venäjälle turnauksessa kolme maalia iskeneen Tserysevin nimiin, joten Laxalt jäi odottamaan uransa ensimmäistä miesten maajoukkuemaalia.
Ottelun 36. minuutilla Venäjän Igor Smolnikov nappasi toisen keltaisen korttinsa ja seurasi loppupelin katsomon puolelta. Venäjä haki tasoitusta vajaamiehisenä siinä onnistumatta. Aivan ottelun lopussa loppulukemat 3-0 viimeisteli turnauksen maalitilinsä avannut Edinson Cavani.
– Ensimmäiset pelit tietysti hermostuttavat. Sitä ei halua tehdä virheitä tai hävitä, turnauksen toisen maalinsa tehnyt Uruguayn tähtipelaaja Suarez kommentoi pelin jälkeen. Ennen päätöskierrosta Uruguay ei ollut esittänyt parastaan, sillä sekä Egypti että Saudi-Arabia kaatuivat tiukan taistelun päätteeksi 1-0 lukemin.
– Yksikin virhe voi tulla kalliiksi. Tänään pelasimme eri asenteella ja painostimme paremmin.
Venäjän valmentaja Stanislav Cherchesov oli pettynyt ottelun jälkeen, mutta totesi, että parempi hävitä tässä vaiheessa kuin myöhemmin.
– Lopputulos on hyvin selkeä. Tällä tasolla ei voi aloittaa pelejä tuollaisella virheellä. Me annoimme vastustajalle maalin. Sitten Uruguay alkoi pelata heille tyypillistä peliä ja saimme punaisen kortin, Cherchesov summasi.
Sekä Uruguay että Venäjä olivat jo ennen A-lohkon päätöspelejä varmistaneet tiensä jatkopeleihin. Venäjälle kerta on ensimmäinen jalkapallon MM-kisojen pudotuspeleissä.
Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Uruguay saa vastaansa B-lohkon kakkosen Sotshissa ja Venäjä B-lohkon voittajan Moskovassa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic