Lounais-Häme Urjala

US: Hotelli Ilveksessä tarjoiltu luomuliha ei ollutkaan luomua – myös possun, kuhan ja taimenen alkuperä oli menussa väärin

Henna Paija kertoi Urjalan Sanomille, että kyseinen ravintola ei ole vuosiin tilannut Paijan tilalta mitään.

Urjalan Sanomat kertoi torstaina, että Sanomalehtien liiton järjestämän Suurten lehtipäivien ruokalista oli monelta osin virheellinen.

Tampereen Sokos Hotel Ilveksen Masuuni-ravintolassa pidetyn tilaisuuden menussa kerrottiin tarjoiltavan muun muassa Näsijärven taimenta, urjalalaista Paijan tilan possua, akaalaisen Tolvilan tilan luomukaritsaa sekä Pyhäjärven kuhaa.

Mikään näistä ruoista ei ollut taustaltaan sitä, mitä menussa väitettiin.

– Masuuni ei ole ostanut vuosiin meiltä eikä Tolvilan tilalta mitään, Paijan tilan Henna Paija kertoi Urjalan Sanomille lehden kiitellessä tätä hyvästä maalaispateesta.

Masuunin ravintolapäällikkö kertoi, että tarjoiltu porsas oli Paijan tilalta peräisin, ja että se oli ostettu Viialan S-marketista, kun Urjalan Sanomat tiedusteli lihan alkuperää.

Lehti pyysi Masuunin keittiömestarilta kuvaa ostokuitista ja lihan etiketistä, mutta tämä ei sitä tehnyt ja välitti tiedon asiasta hotellin johtajalle Irmeli Puolanteelle. Puolanne selvitti asiaa seuraavalla viikolla ja kertoi lehdelle, ettei porsas ollutkaan peräisin sieltä, mistä sen oli kerrottu tulevan.

– Tilaukset koordinoi ja toimittaa perille Meiran Tukku. Tuoreessa lihassa toimittajina ovat samat suomalaiset lihatalot, kuten lähes kaikille muillekin maassamme toimiville ravintoloille (Atria, HK), Puolanne kirjoitti sähköpostilla Urjalan Sanomille.

Puolanne kertoi olevansa yhdessä ravintolapäällikön kanssa pöyristyneitä asiasta. Syynä virheelliseen tietoon ruokalistassa oli erehdys. Keittiömestari oli lisännyt kesällä 2018 eri menuvaihtoehtoja kartoittaessaan yhteen vaihtoehdoista Paijan possun ja Tolvilan karitsan tietämättä, että kyseiset tuottajat eivät kuulu ravintola sopimustoimittajiin.

Varastopäällikkö oli tilannut korvaavat tuotteet, eikä keittiömestari ollut tarkistanut, kuka lihat oli tuottanut.

– Lampaan osalta toimittaja ei ole puhtaasti luomutilallinen, joten näin ei voi sanoa, Puolanne totesi Urjalan Sanomien tiedustellessa, oliko Tolvilan lampaan korvannut liha luomua.

Myöskään listan kalavaihtoehdot eivät olleet Näsijärvestä ja Pyhäjärvestä, vaan Luvialta ja Lappajärveltä.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun tällainen todella ikävä asia tapahtuu uramme aikana. Olemme muuttaneet nyt toimintamallia eli kaikki menut kulkevat vielä esimiehen kautta, Puolanne totesi. FL

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic