Lounais-Häme

USA:n kauppaedustaja: Harkitsemme Kiinalle aiemmin puhuttua kovempia tuontitulleja

Washington
02.08.2018, 01:19

Talous

Yhdysvaltojen kauppaedustaja Robert Lighthizer kertoo maan harkitsevan Kiinalle vielä kovempia tuontitulleja kuin aikaisemmin oli suunniteltu.
Aikaisemmin Yhdysvallat oli uhannut asettaa kymmenen prosentin tuontitullit joukolle kiinalaistuotteita, joita tuodaan Yhdysvaltoihin vuosittain 200 miljardilla dollarilla eli reilulla 170 miljardilla eurolla. Nyt presidentti Donald Trump on kuitenkin pyytänyt kauppaedustajaa harkitsemaan, että tullit olisivatkin 25 prosenttia.
Lightizer sanoo tiedotteessa, että Yhdysvallat on ilmaissut hyvin selvästi, millaisia muutoksia se Kiinalta edellyttää, mutta Kiina ei ole muuttanut tapojaan.
Puheena olevat tullit tulisivat voimaan aikaisintaan syyskuussa. Tälläkin viikolla voimaan saattaa tulla uusia Kiinaan kohdistuvia tuontitulleja, mutta ne kohdistuvat eri tuotteisiin. Mahdollisten tämänviikkoisten tullien kohdetuotteita tuodaan Yhdysvaltoihin vuosittain 16 miljardin dollarin eli vajaan 14 miljardin euron arvosta.
Yhdysvaltojen ja Kiinan välit kiristyivät, kun Yhdysvallat määräsi tulleja kiinalaistuotteille, joita tuodaan maahan vuosittain 34 miljardin dollarin eli yli 29 miljardin euron arvosta. Kiina vastasi asettamalla vastatulleja, joiden kohteina olevia yhdysvaltalaistuotteita tuodaan Kiinaan saman summan arvosta.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti