Lounais-Häme

USA:n pommipaketeissa putkipommeja - poliisipäällikkö uskoo syyllisten löytyvän nopeasti

Mosinee
25.10.2018, 10:30

Ulkomaat

Yhdysvaltain viranomaiset jatkavat eilisen pakettipommiketjun selvittämistä. Ainakin seitsemän pommipakettia paljastui eilen New Yorkissa, Washingtonissa ja Floridassa. Paketteja lähetettiin muun muassa Barack Obamalle, Hillary Clintonille ja uutiskanava CNN:lle.
Yksikään paketti ei räjähtänyt.
– Tällä hetkellä ei ole selvää, onko tämän takana yksittäinen henkilö vai verkosto, sanoi New Yorkin poliisipäällikkö James O’Neill. Hänen mukaansa syyllinen tai syylliset tullaan saamaan kiinni lähipäivinä.
Liittovaltion poliisin FBI:n mukaan räjähteet olivat putkipommeja. Jokaiseen pakettiin oli tulostettu tietokoneella osoitetarra, jossa paketin lähettäjäksi oli merkitty demokraattivaikuttaja Debbie WassermanSchultz. Median mukaan Schulzin nimi oli kirjoitettu joihinkin tarroihin väärin.
Poliisi lähetti CNN:lle kuvan pommista. Kuvassa näkyy lyhyt, mustaan teippiin kiedottu putkenpätkä, jonka kummastakin päästä törröttää johtoja.

Trump vaati sivistynyttä retoriikkaa ja hyökkäsi median kimppuun

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi Wisconsinissa pommikampanjaa kehottaen poliitikkoja sivistyneeseen retoriikkaan.
– Meidän ei pitäisi ympäröidä ihmisiä julkisilla paikoilla väkijoukon voimin eikä tuhota julkista omaisuutta. Meillä on yksi tapa selvittää erimielisyytemme: rauhanomaisesti äänestyskopissa, Trump sanoi kannattajilleen ja kävi sitten median kimppuun.
Trump puhui jakautuneiden yhdysvaltalaisten yhdistämisestä ja sanoi, että medialla on vastuunsa yhteiskunnallisen keskustelun pitämisessä sivistyneenä.
– Heidän täytyy lopettaa jatkuva vihamielisyytensä ja negatiivisuutensa ja usein valheelliset hyökkäykset ja uutiset, Trump latasi.
– Heidän täytyy tehdä niin. Heidän täytyy lopettaa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic