Lounais-Häme

USA:n ympäristöviraston johtaja eroaa kohun saattelemana - Trumpin tukema Pruitt menetti maineensa

Washington
06.07.2018, 01:07

Ulkomaat

Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluviraston EPA:n johtaja Scott Pruitt eroaa tehtävästään. Pruittin maine oli ryvettynyt viikko viikolta pahemmin erilaisissa skandaaleissa. Presidentti Donald Trump tuki häntä pitkään, mutta torstaina hän ilmoitti Twitterissä hyväksyneensä Pruittin eronpyynnön.
Amerikkalaismedia on viime kuukausina kertonut Pruittin muun muassa vuokranneen epäilyttävän edullisen asunnon lobbaajapariskunnalta ja käyttäneen veronmaksajien rahoja aiheettomasti ykkösluokan lentoihin, yksityiskoneella lentämiseen ja monen kymmenen tuhannen dollarin arvoiseen äänieristettyyn puhelinkoppiin.
Pruittin epäillään myös käyttäneen virallisen työkalenterinsa lisäksi salaisia kalentereita ja vältelleen oman puhelimensa käyttöä pitääkseen osan ympäristönsuojeluviraston työstä salassa. Hänen alaisensa ovat kertoneet edustajainhuoneen valvontakomitealle joutuneensa hoitamaan usein työajalla Pruittin henkilökohtaisia asioita, kuten etsimään töitä hänen vaimolleen.
Hänen eroaan oli vaadittu niin demokraattien kuin republikaanienkin riveistä.
Trump nosti Pruittin viraston johtoon viime vuonna. Pruitt tunnetaan fossiilisten polttoaineiden puolestapuhujana ja ilmastonmuutoksen epäilijänä.
Muun muassa New York Timesin mukaan Pruitt vaikutti myös keskeisesti Trumpin päätökseen vetää Yhdysvallat Pariisin ilmastosopimuksesta, kun taas osa neuvonantajista varoitti päätöksen ulkopoliittisista seurauksista.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1014956568129892352
https://www.nytimes.com/2018/07/05/climate/scott-pruitt-epa-trump.html

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic