Lounais-Häme

Useita ihmisiä loukkaantui Chemnitzin mielenosoituksissa - Merkel tuomitsi äärioikeiston mellakoiksi yltyneet mielenosoitukset

Berliini
27.08.2018, 22:54

Ulkomaat

Useita ihmisiä loukkaantui maanantaina Saksan Chemnitzissä saksalaismiehen puukotuksen aiheuttamissa mielenosoituksissa.
Tuhansia äärioikeistolaisia mielenosoittajia kokoontui maanantaina Chemnitziin, missä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puukotettiin kuoliaaksi 35-vuotias saksalaismies. Poliisi kertoi pidättäneensä kaksi miestä puukotuksesta epäiltynä. Toinen miehistä on syyrialainen ja toinen irakilainen.
Mielenosoittajat huusivat ulkomaalaisten ja pakolaisten vastaisia iskulauseita ja heiluttivat Saksan lippuja. Mielenosoittajien kylteissä oli maahanmuuttoa vastustavan AfD-puolueen ja uusnatsistisen NPD-puolueen tunnuksia. Jotkut mielenosoittajista tekivät Saksassa kiellettyjä natsitervehdyksiä.
Chemnitziin oli saapunut myös noin tuhat äärioikeiston vastustajaa omaan vastamielenosoitukseensa. Sadat mellakkapoliisit ponnistelivat pitääkseen ryhmät erillään toisistaan.
Mielenosoittajat heittelivät toisiaan ilotulitteilla ja muilla esineillä, minkä vuoksi useita ihmisiä jouduttiin toimittamaan sairaalahoitoon.
Aiemmin päivällä Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsi äärioikeistolaisten mielenosoittajien sunnuntaina mellakoiksi yltyneet protestit Chemnitzissä.
Mediatietojen mukaan mielenosoittajat olivat hyökänneet sunnuntaina Chemnitzissä ulkomaalaisen näköisten ihmisten kimppuun.
– Tällaisilla mellakoivilla kokoontumisilla, jotka jahtaavat muista taustoista tulevia ihmisiä ja levittävät vihaa kaduillamme, ei ole sijaa maassamme, Merkelin tiedottaja Steffen Seibert sanoi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti