Lounais-Häme Forssan seutu Hattula

Useita kymmeniä koronavirusaltistumisia Forssan seudulla – Jokioisten Miinan koulun luokka on asetettu karanteeniin

Hyvinvointikuntayhtymän mukaan on erittäin todennäköistä, että jatkotartuntoja tullaan toteamaan lähipäivinä.
Kaikkia 15.1. kello 20–22 Ravintola Puistolinnassa asioineita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin erityisen herkästi. Kuvituskuva. Kuva: Esko Tuovinen
Kaikkia 15.1. kello 20–22 Ravintola Puistolinnassa asioineita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin erityisen herkästi. Kuvituskuva. Kuva: Esko Tuovinen

Forssan seudulla on 19.–20.1. todettu useita kymmeniä koronavirusaltistumisia liittyen kahteen tartuntaketjuun, jotka eivät liity toisiinsa. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä tiedottaa altistumisista verkkosivuillaan.

Toisessa tapauksessa altistuneita on todettu yli 30, joista merkittävin osa liittyy yksityistilaisuuteen. Tämän tapauksen osalta tartuntaketjun lähde on jäljitetty Uudellemaalle. Lähes kaikki altistuneet on tavoitettu ja määrätty karanteeniin. Lisäksi varotoimena kaikkia 15.1. kello 20–22 Ravintola Puistolinnassa asioineita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin erityisen herkästi.

Toisen tartuntaketjun vuoksi yksi Jokioisten Miinan koulun luokka on asetettu karanteeniin. Kokonaisuutena tämän tartuntaketjun myötä altistuneita on tullut noin 30. Tämän tartuntaketjun lähde on vielä toistaiseksi epäselvä.

Tähän mennessä noin kymmenen altistunutta on todettu myös oireiseksi, ja heidät kaikki on ohjattu näytteenottoon. Hyvinvointikuntayhtymän mukaan on erittäin todennäköistä, että jatkotartuntoja tullaan toteamaan lähipäivinä.

Panssariprikaatin varusmiehellä on sunnuntaina 17.1. todettu koronavirustartunta.

Varusmies on perjantaina 15.1. lähtenyt osastojaon mukaiselle lomajaksolle. Infektiolääkärin määrittämä tartuttavuusajanjakso on ollut 10.–15.1. eli Maavoimien tiedotteen mukaan on todennäköistä, että kyseisenä aikana palveluksessa olleessaan varusmies on altistanut muita.

Välittömänä toimenpiteenä Panssariprikaatissa aloitettiin altistuneiden kartoitus. Kartoituksen perusteella altistuneita on yhteensä 130, joista 120 on varusmiestä ja kymmenen henkilökuntaan kuuluvia.

Kaikki altistuneet varusmiehet ovat samasta yksiköstä ja osastosta. Sekä sairastunut että altistuneet varusmiehet ovat tällä hetkellä VMP-lomajaksolla. Parhaillaan on meneillään altistuneiden kontaktointi. Kaikki altistuneet tullaan asettamaan karanteeniin aina 29.1. kello 16 saakka. Panssariprikaati toteaa seuraavansa tilanteen kehitystä.

Lue myös: Maakunnassa seitsemän uutta koronatartuntaa, joista yksi Forssassa (FL 20.1.2021)

Juttu päivitetty 20.1. klo 17.12 tiedoilla Panssariprikaatin koronavirustartunnasta ja altistumisista.

Uusimmat

Fingerpori

comic