Lounais-Häme Tammela

Uskon pidot keräsivät noin 150 kävijää Tammelan kirkkoon – "Ohjelma vaatii tiivistämistä"

Tammelan seurakunnan kirkkoherra Juha Koivulahti vietti tilaisuudessa myös 50-vuotissyntymäpäiväänsä.
Jopa 150 ihmistä halusi viettää lauantai-iltansa Tammelan kirkossa syömässä, juomassa ja kuuntelemassa musiikkia sekä tekstejä. Kuva: Marjaana Kotilainen
Jopa 150 ihmistä halusi viettää lauantai-iltansa Tammelan kirkossa syömässä, juomassa ja kuuntelemassa musiikkia sekä tekstejä. Kuva: Marjaana Kotilainen

Tammelan kirkossa järjestettiin lauantaina kolmatta kertaa Uskon pidot -tapahtuma. Tapahtuman ajatuksena on syödä, juoda, kuunnella musiikkia ja iloita muiden seurakuntalaisten kanssa.

Tarjolla oli jälleen Makulihan possua keskiaikaiseen tyyliin. Kirkkoherra Juha Koivulahti arvioi, että possua myytiin 100 annosta. Lisäksi possua riitti myytäväksi kävijöille kotiin asti.

– Kaikkiaan kirkossa oli arvioni mukaan enintään 150 henkilöä, Koivulahti sanoo.

50-vuotias kirkkoherra

Kirkkoherra juhli Uskon pidoissa myös omia 50-vuotissyntymäpäiviään. Moni pitoihin osallistunut piti pienen puheen kirkkoherralle ja kertoi hänen kanssaan tehdystä yhteistyöstä. Koivulahti lähti kotiin useiden kukkakimppujen kanssa.

– Seurakuntalaiset toivoivat, että pidän kaikille avoimet syntymäpäivät. Ajattelin, että ne olisi kätevää järjestää Uskon pitojen yhteydessä, kirkkoherra kertoo.

Hän täytti 50 vuotta jo 2. syyskuuta, mutta juhli tuolloin vain perhepiirissä.

Uskon pitoja ei ehkä ensi vuonna

Ensi vuonna Uskon pitoja ei välttämättä järjestetä, koska kirkkoherran mielestä konsepti vaatii kehittämistä.

Koivulahtea harmittaa, että hän suunnitteli tänä vuonna pidot liian pitkäkestoisiksi. Kirkossa istuttiin jopa 2,5 tuntia.

– Se on hiukan liikaa ottaen huomioon, että kirkossa on viileää ja kovat penkit. Pidot saisivat kestää korkeintaan 1,5 tuntia, Koivulahti sanoo.

Hänen mukaansa nyt tarvitaankin tuumaustauko ja hyviä ideoita.

– Mutta ei Uskon pitoja kokonaan haudata. Olin niihin tänäkin vuonna kokonaisuutena oikein tyytyväinen. Tilaisuudessa oli hyvää ruokaa, musiikkia ja tekstejä sekä mukavia puheenvuoroja ja yhdessäoloa.

Seurakunta menee ihmisten luokse

Koivulahden mielestä Uskon pidoissa parasta on se, että tilaisuus kerää kaikenikäisiä seurakuntalaisia yhteen ja madaltaa kynnystä astua kirkkoon. Uskon pidot ovat tavoittaneet vuosittain sellaisia kävijöitä, joita ei muuten kirkossa nähdä.

Tammelan mittakaavassa 150 henkilön saaminen kirkolliseen tilaisuuteen on huikea saavutus. Silti kirkkoherra toivoo, että joku vuosi rikottaisiin vielä 200 kävijän raja, kuten ensimmäisissä Uskon pidoissa vuonna 2017. Silloin Tammelan kirkkoon jopa jonotettiin.

– Seurakuntamme strategia on mennä ihmisten luokse. Siksi järjestämme jumalanpalveluksia myös kylätaloilla, Torron kappelissa ja esimerkiksi Korteniemen perinnetilalla. FL

Gospelduo Mirja Lassila & Heikki Kärhä tarjoili hengellistä musiikkia kuulijoille. Kuva: Juha Koivulahti
Gospelduo Mirja Lassila & Heikki Kärhä tarjoili hengellistä musiikkia kuulijoille. Kuva: Juha Koivulahti

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic