Lounais-Häme Forssa

Uuden keskuskeittiön rakentamisesta neuvotellaan Forssassa­ - Tammela toteuttamassa omaa valmistuskeittiötä

Uuden keskuskeittiön rakentamisesta neuvotellaan Forssassa­. Tammela aikoo toteuttaa oman valmistuskeittiönsä.
Tölön keskuskeittiö on toinen Loikun keskuskeittiöistä. Toinen niistä sijaitsee Forssan sairaalassa.

Loimijoen Kuntapalveluiden pitkään suunnitteleman uuden keskuskeittiön toteutuminen on edennyt julkisten tarjousten ilmoituskanavassa Hilmassa olleen avoimen tarjouskilpailun kautta neuvotteluvaiheeseen.

Loikun toimitusjohtaja Soile Haavisto sanoo neuvotteluja käytävän keskuskeittiön rakentamisesta ja pitkäaikaisesta vuokraamisesta kiinteistön ylläpitoineen muutamien kiinnostuneiden yritysten kanssa. Vuokra-ajan pituus voi olla 20 vuotta. Haavisto ei lähde tässä vaiheessa julkistamaan kiinnostuneiden tarkkaa määrää tai nimeämään niitä. Keskusteluja käydään yritysten kanssa nyt viikoittain.

– Tavoitteena on se, että asiassa voitaisiin Loikun hallituksessa tehdä päätös ensi vuoden alussa, jolloin keskuskeittiö voitaisiin rakentaa ja saada toimintaan vuoden 2020 alussa, Haavisto sanoo.

Tarjouskilpailun osallistumispyynnössä keskuskeittiön sijainniksi on määritelty enintään viiden kilometrin etäisyys Forssan kaupungintalosta mitaten matka yleisiä teitä käyttäen. Ehtoihin kuuluu myös kevyen liikenteen väylän olemassa olo.

Haavisto sanoo Loikun apuna käynnissä olevissa neuvotteluissa ja tarjousten vertailussa olevan KuntaPron asiantuntijoiden sekä kaupungin teknisen- ja ympäristötoimen.

Keskuskeittiön kooksi on kaavailtu alustavasti noin 800 neliömetriä ja noin 200 neliömetrin teknisiä tiloja.

– Me haemme nyt mahdollisimman hyvää keskuskeittiötä, Haavisto sanoo.

Loiku tulee kilpailuttamaan itse keskuskeittiön tarvitseman varustuksen. Vaihtoehtoina on varustuksen ostaminen tai leasing-sopimuksen tekeminen. Keittiön varustamisen on arvioitu maksavan karkeasti noin 800 000 euroa. Hintalappu selviää vasta tarjouskilpailun myötä.

Haavisto on pettynyt Tammelan kunnan ratkaisuun jäädä pois keskuskeittiön toteutuksesta. Tammelan kunnanhallitus linjasi vuoden 2017 toukokuussa, että Tammelan omaa keskuskeittiötä tullaan kunnostamaan ja kunnan lakisääteiset ruokapalvelut toteutetaan kunnan omana toimintana. Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson on ilmoittanut Haavistolle lopullisesti Loikun keskuskeittiöstä poisjäännistä runsas viikko sitten. Tähän saakka Loikussa oli pidetty vielä Tammelalle ovea raollaan ja paikkaa neuvotteluissa.

– Olisi ollut hyvä, jos myös Tammela olisi tullut mukaan, koska seudun yhteinen keskuskeittiö on kahdessa eri selvityksessä todettu tehokkaammaksi vaihtoehdoksi. Suuremmat volyymit nostaisivat selvästi toiminnan tehokkuutta, Haavisto sanoo.

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo kunnan kannan oman valmistuskeittiön rakentamisesta vahvistuneen syyskuun lopussa järjestetyssä valtuuston iltakoulussa. Larssonin esittämistä vaihtoehdoista selkeästi suurimman kannatuksen sai taakseen oma valmistuskeittiö. Larssonin mukaan vuoden loppuun mennessä selvitettävän, toteutetaanko keskuskeittiö omana rakennuksenaan vai osana uutta koulukeskusta. Larsson sanoo kertoneensa valtuuston linjauksesta myös Loikun Haavistolle ja Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemelle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic