Lounais-Häme

Uuden sairaalan tekee Hämeen Sydän

Kolmesta yritysryhmittymästä sairaalan rakennuttajaksi eniten pisteitä keräsi vertailussa Skanska Talonrakennus Oy:n, Sweco Talotekniikka Oy:n ja Sweco Rakennetekniikka Oy:n muodostama Hämeen Sydän -ryhmittymä.

Sairaanhoitopiirin hallitus valitsi tiistaina sen toteuttamaan uutta Kantasairaalaa allianssimallilla. Alihankkijoinaan ryhmittymä käyttää TATE-RAP oy:tä, Philips oy:tä ja Sweco PM oy:tä.

Samalla sairaanhoitopiirin hallitus esittää yhtymävaltuustolle uudisrakennuksen sijaintipaikaksi Ahvenistontien vartta. Valtuusto päättää paikasta kokouksessaan maaliskuun 20. päivänä.

-Neuvotteluvaiheessa oli mukana kolme ryhmittymää, joista tarjousten vertailussa ja laajasti henkilöstöämme osallistaneessa prosessissa voittajaksi selvisi Hämeen Sydän. Tavoittelemme kumppanin kanssa uuden keskussairaalan parempaa toiminnallisuutta, tuottavuutta ja kustannusten hallintaa, sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen toteaa.

Tarjousten vertailussa neljäsosa arviosta perustui tarjoajan esittämään palkkioon hankkeen suunnittelun ja rakentamisen toteuttamisesta ja loput kolme neljäsosaa laadullisiin tekijöihin.

Vertailupisteet olivat Hämeen Sydän -allianssiryhmittymällä 99,16, SRV Rakennus Oy, Ramboll Oy ja Quattroservices Oy -ryhmittymällä 94,59 ja Lujatalo-vetoisella ryhmittymä Laskimolla 66,15 pistettä.

Allianssihankkeella tarkoitetaan toteutusmallia, jossa hankkeen keskeiset osapuolet vastaavat suunnittelusta ja toteuttamisesta yhdessä.

Hankkeelle rakennetaan kaupallinen malli, joka palkitsee tai sanktioi osapuolia ennalta määriteltyjen tavoitekustannusten ja muiden tavoitteiden mukaisesti.

-Allianssimalli on osoittanut toimivuutensa vaativissa hankkeissa. Hämeen Sydän -ryhmittymän osapuolilla on kokemusta muun muassa Kainuun uuden sairaalan rakentamisesta allianssissa, arvioi Kantasairaalan projektipäällikkö Eeva Rikkilä-Kettunen.

Investointiluvan mukainen kustannus hankkeelle on 388,5 miljoonaa euroa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti