Lounais-Häme

Uudenlaista partiotoimintaa Forssassa

Laura Mäntyvaara on yhdessä muutaman muun innokkaan kanssa järjestänyt viime syksystä lähtien perhepartiota Forssan partiolippukunnassa Tornitulissa ja -haukoissa. Alkuperäinen idea sai alkunsa, kun Laura halusi päästä porukalla retkeilemään alle kouluikäisen lapsensa kanssa.

– Kuuluin jo valmiiksi partioon Sisu-partioryhmien kautta, joten oli luontevaa alkaa järjestämään myös perhepartiota, Laura tuumaa.

 

Perhepartio on suunnattu alle kouluikäisille lapsille vanhempineen. Perhepartiossa pääsee tutustumaan uusiin perheisiin sekä partiotoimintaan. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita.

-Perhepartio on saanut Forssassa erittäin hyvän vastaanoton, Laura iloitsee.

Kokoontumisia on tähän mennessä järjestetty kaksi, joissa paikalla on ollut viisi perhettä.

-Jatkossa olisi tarkoituksena retkeillä noin kerran kuukaudessa, Laura suunnittelee.

 

Kokoontumiset järjestetään vaihtelevissa retkikohteissa, jotka päätetään osallistujien toiveita kuunnellen. Kokoontumisissa harjoitellaan peruspartiotaitoja ja vietetään rentoa aikaa yhdessä.

-Ohjelma riippuu todella paljon retkikohteesta sekä siitä, kuinka paljon väkeä paikalla on ja minkä ikäistä, Laura toteaa.

Joitakin kesäsuunnitelmiakin on jo tehty.

-Tarkoituksena olisi, että osallistuisimme perhepartion kanssa Porissa järjestettävään Framil-suurtapahtumaan, sekä lippukunnan omalle leirille, Laura kertoo. FL

Kirjoittaja on Keskuskoulun lehtityön kurssin oppilas.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic