Lounais-Häme Kanta-Häme

Uudenmaan raja ruuhkautui työmatkalaisista – Poliisi kehottaa lähtemään liikkeelle aikaisemmin

Rajan ylitys tapahtuu vain välttämättömissä tapauksissa.
Kuvituskuva Kuva: Tapio Tuomela
Kuvituskuva Kuva: Tapio Tuomela

Ensimmäinen Uudenmaan liikkumisrajoituksen aikainen arkiaamu oli tarkistuspisteillä ruuhkainen. Maanantaiaamuna 30. maaliskuuta Uudenmaan tarkastuspisteillä oli huomattavan paljon työmatkaliikennettä.

Merkittävimmät ruuhkakeskittymät olivat kolmos- ja nelostiellä. Jonoa kertyi enimmillään noin 40 minuuttia. Ruuhkat olivat pääsääntöisesti ohi aamuyhdeksään mennessä.

– Liikennettä oli maanantaiaamuna Uudenmaan rajalla liikaa. Työmatkailijoiden tulee aikaistaa liikkumistaan ruuhkien välttämiseksi. Poliisin viesti kansalaisille on edelleen se, että rajan ylitys tapahtuu vain välttämättömissä tapauksissa. Yksityisautoilua tulee välttää viimeiseen asti, painottaa ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista.

Maanantain vastaisena yönä ja maanantaiaamuna kello 00–-09 tarkistuspisteille saapui 14 474 ajoneuvoa. Näistä ajoneuvoista käännytettiin keskiyön ja aamuyhdeksän välisenä aikana 24. Junaliikenteessä tavattiin 82 matkustajaa, joista yksi käännytettiin.

Uudenmaan maakuntarajan tarkistuspisteille saapui sunnuntaina 19 573 ajoneuvoa. Niistä jouduttiin käännyttämään 397. Junamatkustajia oli sunnuntaina 824, joista käännytettyjä oli 13.

Valmiuslain rikkomisesta on annettu yksi sakko.

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui koronapandemian vuoksi voimaan keskiyöllä lauantaina 28. maaliskuuta. Liikkumisrajoitusta valvotaan tarkastuspisteillä ja liikkuvasti. Liikkumisrajoitus on voimassa 19. huhtikuuta asti.

Uusimmat

Fingerpori

comic