Lounais-Häme Jokioinen

Uudet järjestäjät lähtevät nälkäisinä Jokioisten juusto- ja viinijuhlille

Jokioisten juusto- ja viinijuhlat noudattavat samaa kaavaa kuin kolmena aiempana vuotena, vaikka tapahtuma sai keväällä uudet nuoret järjestäjät.
Timo Kallio (vas.), Nicolas Jokinen ja Mikko Kallio ovat ensimmäistä kertaa mukana Jokioisten juusto- ja viinijuhlien järjestämisessä.

Forssa Hip Hop Fest on kuin suora vastakohta Jokioisten juusto- ja viinijuhlille, joka järjestetään Jokioisten kartanonpuistossa nyt neljättä kertaa. Tapahtumilla on kuitenkin nyt sama tapahtumajärjestäjä, kun Hyvät Pojat! -työryhmä otti juhlien järjestämisen harteilleen keväällä. Aiemmin tapahtuman järjestämisestä vastasi Jokioisten Kartanon meijeri.

Ryhmään kuuluvat veljekset Timo Kallio ja Mikko Kallio sekä Nicolas Jokinen ja Harri Välimaa, jolla on ainoana kokemusta Jokioisten juusto- ja viinijuhlien järjestämisestä.

– Harrille tapahtumaa ensin tarjottiin, mutta sitten hän kääntyi meidän puoleen, kun Forssa Hip Hop Fest meni niin hienosti, Jokinen kertoo.

Ryhmässä luotetaankin Välimaan aiempaan kokemukseen ja uudistuksia on pyritty tekemään maltillisesti kävijäpalautteen pohjalta.

– Ennen lato oli läpikuljettava, mutta nyt painotamme toimintaa toiselle puolelle rakennusta. Lava on toisessa paikassa kuin ennen ja pihalle tulee isompi teltta, Mikko Kallio selvittää.

– Saamme tilasta artistiystävällisemmän ja muutenkin selkeämmän. Varmasti suurempi osa ihmisistä näkee lavalle paremmin kuin aikaisemmin, Timo Kallio lisää.

Kaava pysyy aiempaan nähden varsin samanlaisena ja tapahtuman tunnelma säilyy aikuismaisena nuorista järjestäjistään huolimatta.

– Juusto- ja viinijuhlilla korostuu rentous ja ruoka. Emmekä usko, että nuoret muutenkaan löytävät tänne. Heille on sitten sitä räppiä syyskuussa, ryhmä pohtii.

Suurin muutos on markkinoinnissa, jota nelikko on pyrkinyt siirtämään mahdollisimman paljon sosiaaliseen mediaan.

– Tapahtuma on tavoittanut Facebookissa pelkästään yli 40 000 käyttäjää. Kävimme kuitenkin vielä vanhaan tyyliin lätkimässä julisteita ympäri seutua, Jokinen paljastaa.

Kävijätavoitteeksi ryhmä asettaa viime vuoden kävijämäärän, joka oli noin 900 henkeä. Ennakkolippuja on myyty tähän mennessä jo reilut 600 kappaletta.

– Tavoittelemme tuloksellisesti plus miinus nollaa. Jos omillemme pääsemme, niin se on hyvä.

Tapahtumassa esiintyvät ABGB, J&J, Kasper & Marko duo, NicoLa Show, The Old Stars ja Jokirannan Rivimimmit. Esiintyjät oli helppo houkutella Jokioisille, sillä tapahtuma on luonut aikaisempina vuosina itselleen hyvän maineen.

– Yksi esiintyjistä vaihtoi lauantain keikkansa perjantaille vain sen takia, että pääsevät tänne esiintymään. Yksi esiintyjä myös keskeyttää keikkataukonsa tämän takia. Tästä emme voi ottaa kunniaa, mutta on hienoa, että artistit tykkäävät tulla tänne esiintymään, Jokinen toteaa.

Hyvät Pojat! korostaakin, että tapahtumaan on lähdettävä nöyrin mielin.

– Isot saappaat on täytettävänä ja kaikkemme tehdään, että ihmisillä olisi mukavaa. Nälkää ainakin riittää tuottaa hyvä tapahtuma. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.1.2020

Uusimmat