Lounais-Häme

Uudet kauppiaat, pienet muutokset

 

Forssan Intersport aloitti uuden keskiviikkona luvun, kun kauppa avasi ovensa uusien kauppiaiden johdolla. Intersportin uudet yrittäjät, avopari Henri Manninen ja Saara Liukkonen, saapuivat Forssaan Vantaalta.

Suuria muutoksia kaupassa ei ole tapahtunut uuden kauppiasparin astuessa johtoon. Neljä työntekijää, jotka työskentelivät kaupassa jo aiemmin, jatkavat uusienkin yrittäjien alaisuudessa.

– Pyrimme pitämään samanlaisina ne asiat, jotka olivat ennenkin hyviä. Niitä asioita ovat henkilökunnan asiantuntevuus ja se, että täällä käyvät asiakkaat ja seurat tunnetaan, Manninen sanoo ja jatkaa:

-Me pyrimme jatkossa keskittymään aiempaa enemmän juoksuun, maastohiihtoon ja pyöräilyyn, jotka ovat meille henkilökohtaisesti läheisiä juttuja harrastusten kautta.

Pariskunnalla on alalta jo vuosien kokemus eri rooleista, vaikka kumpikaan ei ole ennen toiminut yrittäjinä.

-Kauppiaspuoli alkoi jossain vaiheessa kiinnostaa. Tässä voi tehdä omannäköistä urheilukauppaa, kun voi vaikuttaa valikoimaan ja palveluun sekä palvella lähiasiakkaita, Manninen toteaa.

Kauppiaaksi on valmistanut pitkän urheilukauppa-alalta karttuneen kokemuksen lisäksi Keskon kauppiaskoulutus. Manninen on kauppiasvalmennuksessa tällä hetkellä, Liukkonen oli Intersport Mikonkadulla kauppiasharjoittelussa.

-Kun meille tarjottiin Forssasta kauppapaikkaa, saimme kaksi päivää miettimisaikaa ja totesimme sen jälkeen, että kyllä me tänne lähdemme. Forssa on kiva, pieni paikka, jossa palvelut ovat lähellä, Liukkonen kuvailee.

Sekä Forssa että paikallinen urheilukulttuuri ovat ehtineet tulla tuoreille kauppiaille tutuiksi. Pariskunta kävi jo ennen päätöstä Forssaan tulosta tutustumassa kaupunkiin. Nyt Manninen ja Liukkonen ovat asuneet Forssassa kuukauden verran.

-Asumme kaupasta muutaman kilometrin päässä. Pikkuhiljaa alkavat tulla Forssan kadut ja paikat tutuiksi, aluksi emme meinanneet löytää lähikauppaa, Liukkonen nauraa.

-Tiesimme heti, että siinä suhteessa meidän on mukava tulla tänne, että täällä on pitkät urheilukauppaperinteet. Ihmiset juoksevat ja harrastavat täällä paljon, ja täällä on paljon seuratoimintaa. On esimerkiksi juoksutapahtumia, Manninen sanoo.

Sen lisäksi uudet yrittäjät ovat jutelleet monesti Intersport Forssan entisen kauppiaspariskunnan Jussi ja Minna Kurjenmäen kanssa, mistä on Mannisen ja Liukkosen mukaan ollut suuri apu.

Vaikka pariskunta on asunut ennen Forssaan muuttoa ainoastaan pääkaupunkiseudulla, ei pienemmälle paikkakunnalle muuttaminen ole ollut iso kynnys ylitettäväksi. Vapaa-aikaa ja lomiansa pariskunta on ennenkin viettänyt kaukana kaupunkien sykkeistä.

-Totta kai työmme oli siellä, mutta vapaa-aikaamme on liittynyt paljon muuta. Käymme pohjoisessa ympäri vuoden, talvisin esimerkiksi hiihdämme. Luonto ei tunnu vieraalta, vaan se on ollut ennenkin meitä lähellä. Tämä ei ole niin iso kulttuurishokki kuin sellaiselle, joka on asunut Helsingin ydinkeskustassa koko ikänsä, Manninen perustelee. FL

Kokemusta urheilukaupoista
Henri Manninen työskenteli eri Stadium-liikkeissä vuodesta 2002 eteenpäin.Manninen siirtyi Intersport Mikonkadun lajiurheilutuotteiden ostajaksi vuonna 2008.Vuodesta 2012 Manninen toimi Intersport Mikonkadun myymäläpäällikkönä.Manninen on tällä hetkellä Keskon kauppiasvalmennuksessa.Saara Liukkonen aloitti Interport-ketjussa vuonna 2010.Liukkonen työskenteli Intersport-liikkeissä Vantaalla, Espoossa ja viimeisenä Intersport Mikonkadun tekstiilivastaavana.Intersport Mikonkadulla Liukkonen oli myös kauppiasharjoittelussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic