Lounais-Häme

Uusi alkoholilaki lisäsi poliisin mukaan hälytystehtäviä

Helsinki
20.08.2018, 11:35

Kotimaa

Poliisin hälytystehtävät ovat lisääntyneet alkuvuoden aikana, ja poliisi arvioi syyksi muutoksia alkoholilaissa. Hälytystehtävät lisääntyivät tammi-heinäkuussa yli 12 000:lla, kertoo Poliisihallitus.
Ravintolat ovat saaneet uuden alkoholilain seurauksena anniskella maaliskuun alusta lähtien kello neljään asti aamulla ja alkoholia on voinut juoda aamuviiteen saakka.
Alkoholiin liittyvät poliisin tehtävät ovat painottuneet selkeästi ravintoloiden sulkemisen aikaan kello viidestä eteenpäin aina aamukahdeksaan saakka, Poliisihallitus kertoo. Hälytystehtävät koskevat muun muassa päihtyneitä henkilöitä, pahoinpitelyjä, häiriökäyttäytymistä ja ilkivaltaa.
Eniten kasvua aamuviiden ja -kuuden välillä

Poliisin mukaan eniten hälytystehtävien määrä on kasvanut aamuviiden ja -kuuden välisenä aikana. Esimerkiksi pahoinpitelytehtävien määrä kasvoi tuona aikana liki 65 prosenttia edellisen vuoden maalis-heinäkuuhun verrattuna.
Poliisijohtaja Sanna Heikinheimo on erityisen huolissaan poliisiin kohdistuvan väkivallan lisääntymisestä.
– Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, eli väkivalta poliisia kohtaan, on lisääntynyt yli viidenneksellä viime vuoden vastaavaan tilanteeseen verrattuna, Heikinheimo sanoo.
Heikinheimon mukaan uusi alkoholilaki on vaikuttanut myös poliisien työvuoroihin.
– Poliisilaitokset ovat joutuneet siirtämään resurssejaan aamuyön ja varhaisaamun tunteihin, mikä lisää kustannuksia ja työn kuormittavuutta, hän sanoo.

STT

Kuvat:

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat

Näkoislehti

25.10.2020

Fingerpori

comic